Suvikõrvitsakotletid kodujuustuga

Kindlasti on kõikidel endiselt veel mõni kõrvits kapipeal nii-öelda "ära tegemist" ootamas. Miks ka mitte valmistada hommikuks ühed tervislikud ja lahjad kõrvitsakotletid. Taas otsisin nisujahule alternatiivi ning seekord langes liisk tartrajahule.


Vaja läheb (kogus 1-2 sööjale, kokku u 5 väiksemat kotletti):
150 g suvikõrvitsat (puhastatult, jämeda riiviga riivitult ja vedelik välja pigistatud)
1 väiksem muna
2 tl kuhjaga mahedat tarajahu
soola, pipart
värskeid tüümianilehti
praadimiseks pisut õli


Tegevuskäik:
Koori ja puhasta suvikõrvits seemnetest. Riivi jämedama riiviga ning pigista riivitud massist kogu kõrvitsamahl välja. Pane "välja väänatud" kõrvits kaussi, lisa juure muna ja klopi segamini. Viimasena lisa juurde tatrajahu, sool, jahvata juurde pisut pipart ning lisa taigna hulka värskeid tüümianilehti.


Pane kuumale pannile u 1 spl õli ning pintselda see mööda pannipõhja laiali. Aseta pannile ümmargused taignapätsid ning küpseta keskmisel kuumusel. Kui alumine pool on kotlettidel puunistunud, keera need ettevaatlikult ringi, ning pruunista ka teine pool.

Söö kõrvitsakotlette näiteks koos kodujuustu või hapukoorega, lisa juurde mõned värsked tüümianilehed ja värsket kurki.


Kommentaarid

Populaarsed postitused