Vürtsikas kikerherne kookosepada koos lameleivaga

Mida jahedamaks ilmad muutuvad, seda enam tunnen vajadust vürtsika, sooja ja tummisema toidu järele. See siin ülemõistuse rammus ei ole, kuid vürtsi lisasin küll niipalju, et taskurätik pidi söömise ajal käepärast võtta olema :). Aga minule just nii meeldibki - selline mõnus kuum ja tuldpurskav tunne, mitte lihtsalt vaevu-vaevu aimatav.


Tegemist on mõnusa vedelamat sorti vürtsise niiöelda pajarooga, milles domineerivad kikerherned ja magus paprika ning kõige krooniks hiidkrevetid. Kõrvale ei valminud lihtsalt niisama sai vaid lameleib, mille kogemus minul esmakordne, kuid kindlasti mitte viimane. Selleks et leib 100% õnnestuks, ei hakanud ma seekord liigselt erinevate jahude ja kliidega möllama, seetõttu valmis minu lameleib suhteliselt riskivabast nisujahust ja juurde lisasin ka pisut kliisid.

Kikerherne-kookosepada

Vaja läheb: 
1 väiksem sibul
3 küüslauguküünt
1 suur magus paprika
1 purk konserveeritud kikerherneid (ntx Bonduelle 425 ml/310 g)
3 cm ingverijuurt
0,5 punase tšilli kauna (sõltub ka tšilli intensiivsusest, lisa oma maitse järgi!)
300 g hiidkrevette puhastamata kujul
1 purk (400 ml) kookospiima või -koort
1 köögiviljapuljongi zelee
1 tl punase karri pulbrit
0,2 dl vett
praadimiseks võid

serveerimiseks lehtpeterselli ja tšillit


Tegevuskäik: 
Puhasta sibul, küüslauk ja ingver ning haki peeneks. Paprika lõika seibideks, sama tee tšilliga. Puhasta krevetid ja eemalda nn "soolikas" nii kõhu alt, kui ka selja pealt. Pese ning pane need salvrätikule nõrguma.


Pane potti vesi, lisa puljongi zelee ning kuumuta kuni keemiseni. Voki väheses õlis küüslauk, sibul ja ingver - ära pruunista. Kõige viimasena lisa paprika ja tšilli, kuumuta veel pisut ning lisa siis kõik köögiviljad puljongile. Nüüd lisa supile kikerherned, kookospiim või -koor ja karripulber, kuumuta supp keema.


Viimasena prae krevetid õli-või segus mõlemalt poolt u 1 minut. Serveeri supp koos krevettide, lehtpeterselli ja tšilliga.

Nisukliidega lameleivad

Vaja läheb:
1 tl (ilma kiujata) kuivpärmi
1 spl suhkrut
0,5 tl meresoola
1 dl vett + 0,6 dl vett
2 dl jahu + 2 dl jahu
0,5 dl nisukliisid


Tegevuskäik: 
Sega esmalt kokku pärm, suhkur, sool ja 1 dl käesooja vett. Lahusta segades sool ja suhkur. Lisa seejärel 2 dl jahu, sega kogu mass korralikult lusikaga läbi. Siis lisa ülejäänud 0,6 dl vett ja 2 dl jahu ning kliid. Sõtku taigen korralikult läbi ja jäta kuni 1 tunniks räti alla kerkima.

Jaga taigen u 7 palliks ning vajuta pallid käega (jahuga puistatud pinnal) lamedaks u 0,5 cm läbimõõduga nn "pannkookideks". Küpseta lameleibasid vähese õliga määritud pannil pisut keskmisest kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt mõned minutid.

Head isu!



Kommentaarid

Populaarsed postitused