Pubekas köögis: Rukkimuffinid šhokolaadi, õunte ja kliidega

Kui on vaja kokata, siis minu tibu üheks lemmik "žanriks" on muffinid. Lastele ikka meeldib magus ja kui sinna juurde kuulub veel palju šhokolaadi, siis on see juba 99% megamaitsev.

Nisujahu asemel tõstsin lapse ette rukkijahupaki, algul ta seda muidugi ei märganud, kuid kui taigent lõpuks maitses, siis sai aru küll, et ema on talle väikse vimka visanud. Kokkuvõtteks võiks aga öelda, et valmisid väga maitsvad muffinid.



Vaja läheb:
1 muna
1,5 dl keefirit
1 tl soodat
1 dl kliisid (rukki, kaera või nisu)
2 dl rukkijahu
100 g piimašhokolaadi tükke
50 g sulatatud võid
1 dl suhkrut
u 300 g õunu puhastatud kujul


Tegevuskäik: 
Puhasta ja koori õunad, ning tükelda/viiluta väiksemaks.Sega omavahel kuivained: sooda, kliid, rukkijahu. Vahusta muna suhkruga ning lisa keefir. Sega kuivained koos keefiri-muna seguga. Sulata või ja jahuta pisut maha. Sega muu taigna hulka. Haki šhokolaad tükkideks lisa taignale, samuti lisa õunatükid ning sega läbi.

Vooderada muffinipesad muffnipaberitega ning jaga taigen 12 vormi vahel. Küpseta keskmisel siinil 200 C ahjus umbes 25 minutit.



Kommentaarid

  1. On tõesti hääd! Ja mõnusalt tervislikud koostisained muffinite kohta (Y)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused