Lamba pastavorm bechamel kastmega - lihtsalt üübermaitsev

Jahedaks läinud ilmad panevad haarama millegi eriti tummise järele. Kui suvel on minu menüüs enamasti salatid, siis praegu on asendunud need sujuvalt pasta, vormiroogade, liha ja muu taolisega. Ei tea miks see küll nii on!? Siinkohal toongi teieni ühe hea idee, kuidas kombineerida omavahel pasta, lambaliha, tomatid ja bechamel kaste - kõik mega maitsev üheskoos. Bechamel kastme vaimustus on tulnud mul muide alles viimasel ajal. Ei teagi miks, aga varem pole meie mõistes jahu-piimakaste mulle väga huvi pakkunud, kuid kasutades seda lasanjes ja mis iganes muudes vormiroogades, on tulemus mega maitsev. Alles hiljuti sai valmistatud Lillkapsa-brokkolivorm, mis sai tõepoolest sööjatelt ainult kiidusõnu.


Pragune Lamba pastavorm bechamel kastmega ei ole küll nii "patuvaba", kui lillkapsavorm, kuid maitseb see-eest võrratult. Ettevalmistus ülemäära kaua aega ei võta ja vorm peab ahjus olema vaid pool tunnikest. Soovitan soojalt järele proovida, seda enam et nädalavahetusel tuleks ennast ikka millegi hea ja paremaga poputada.


Vaja läheb (kogused kolmele):
Lambaliha kaste:
300 g lamba hakkliha
1 keskmise suurusega sibul
5 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
400 g purustatud tomateid tšilliga
pipart, soola
2 tl pruuni suhkrut

Bechamel kaste:
2 spl võid
1 looberileht
1 küüslauguküüs
2 spl (väikse kuhjaga) nisujahu
5 dl piima
soola

200 g suure teokarbi pastat
100 g riivitud mozzarellat


Tegevuskäik:
Prae hakkliha vähese õliga, lisa juurde tükeldatud sibul ning prae klaasjaks. Lisa seejärel konserv purustatud tomateid, peeneks hakitud küüslaugud ja peenestatud basiilik. Kuumuta seni kuni maitsed segunevad ja kaste pakseneb pisut. Valmis kaste peaks jääma mitte liiga vedal ja mitte liiga paks, vaid vahepealne. Maitsesta kaste soola, pipra ja suhkruga.


Bechamel kastme jaoks sulata esmalt pannil keksmisel kuumusel või, lisa juurde loorberileht ja hakitud küüslauk, kuumuta pisut, kuid nii, et küüslauk ei pruunistuks. Lisa juurde jahu ja sega ruttu võiga segamini ning hakka osade kaupa lisama piima, vahepeal pidevalt segades kuniks kogu piim on lisatud. Kuumuta kuni keemiseni. Vajadusel võid kastme saumikseriga läbi püreerida  (nii saad veel smuutima tulemuse), aga enne püreerimist eemalda kindlasti loorberileht. Peale püreerimist kuumuta kaste veelkorra läbi.

Keeda pasta. Mina kasutasin suure teokarbi pastat ning selle pastaroa puhul on see ideaalne, kuna lihakaste ja bechamel vajub teokarpidesse ja tulemus jääb väga väga njämma. Niisiis kui pasta on keedetud pakendil olevate juhiste järgi al denteks, määri ahjuvorm võiga, vala veest nõrutatud pasta vormi ning keera teokarbid avaga ülespoole. Jaga nüüd lambahakkliha-tomatikaste pasta peale nii, et see valgub ka teokarpide sisse, vala seejärel kogu roog üle bechamel kastmega ning kõige peale puista riivitud mozzarellat. Küpseta 190 C juures, kesmisel siinil, pöördõhuga 30 minutit. Serveeri koos värske basiilikuga. See on lihtsalt üübermaitsev! Kui ei usu siis proovi järele ja miks mitte täna!


Kommentaarid

Populaarsed postitused