Toorjuustu-piimašhokolaadi tort kirssidega


Toorjuustu-piimašhokolaadi tort on saanud minu üheks viimase aja suureks lemmikuks, see tundub kuidagi nii perfektne ja kõik komponendid "mätchivad" omavahel super hästi. Ma ei ole tegelikult suur šhokolaaditortide austaja, aga kahtlemata on mõned, millest ma kunagi keelduda ei saa ja see siin on üks nendest. Kui šhokolaaditordid seostuvad minujaoks enamasti millegi "liiga magusa" ja "liiga rammusaga", siis selle tordi kohta midagi seesugust väita kindlasti ei saa. Tort on kerge  ja õhuline, kindlasti mitte liiga magus ning kirsid tordil on minuarvates parim valik, mis üldse olla saab.


Vaja läheb (koogivormi diameeter 20-23 cm):
Põhi:
160 g väga šhokolaadiseid küpsiseid (nt brownid või šhokolaadiglasuuriga küpsised)
20 g võid

Täidis:
400 g Philadelphia täisrasvast toorjuustu
200 g piimašhokolaadi
200 g 35% vahukoort

Kirsikate:
u 600-700 g kivideta kirsikompott
3 tl (väikse kuhjaga) maisitärklist


Tegevuskäik:
Pane küpsised purustajasse ja purusta peenemaks, lisa või ja purusta seni kuni küpsisepuru ja või on segunenud. Vajuta saadud puru lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidise valmistamiseks peaksid toorjuustu juba varem külmikust välja võtma, et see muutuks toasoojaks. Pane toorjuust kaussi ja sega ühtlaseks. Sulata šhokolaad vesivannil, jahuta seejärel võimalikult maha - selliselt, et šhokolaad on endiselt veel vedel, kuid mitte soe. Sega siis šhokolaad kiirelt toorjuustu hulka.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks (vahustamise hetkel peab see olema külmkapikülm). Lase vahustatud koorel toatemperatuuril pisut seista ning sega siis kiirelt toorjuustu-šhokolaadi segusse. Vala saadud mass põhjale, silu võimalikult ühtlaselt laiali, tõmba vorm kilega kinni ja hoia üleöö külmkapis.


Järgmisel päeval valmista kirsikate. Selleks eemalda kompotikirssidelt vedelik. Pane 2 dl vedelikku kaussi ning kuumuta, kuniks vedelik hakkab keema. Ülejäänud vedeliku hulka (u 1 dl) sega maisitärklis, sega segamini, ning lisa siis kiirelt segades kuumutatud kirsivedeliku hulka. Kuumuta kuni keemiseni, lisa hulka eelnevalt väljakurnatud kirsid ja kuumuta uuesti väga õrnalt segades kuniks mass on keemiseni kuumenenud. Jahuta siis kirsikatet kaanega kaetult kuniks see on täiesti külm. Laota kirsid koos kastmega tordile vahetult enne serveerimist.


Kommentaarid

Populaarsed postitused