Parim küpsisetort. Palju õnne sünnipäevaks kallis tibu!

Minu kallis tibu Heleen sai eile 12 aastaseks. Palju, palju õnne!
Kui uurisin lapselt, millist torti ta sünnipäevaks soovib, siis mis te arvate, mis tuli vastuseks? Mis võiks laste lemmiktort? Küpsisetort of course. Vähemasti meil on see nii. Mitte, et teised tordid ei maitseks, aga ema tehtud küpsisetort on lihtsalt parim :)

Mingi aeg sai ühe sünnipäeva ootel ka umbes kümme erinevat versiooni küpsisetortidest ära katsetatud ja parim on neist kohe teie ees:


Vaja läheb (vormi diameeter 18 cm): 
1,5 pakki Selga kondenspiima maitselisi küpsiseid
330 g 30% hapukoort
200 g 35% vahukoort
2 spl suhkrut
1 küps banaan


Kaunistamiseks: 
maasikaid või muid marju (marju võid ka soovi korral tordi vahele panna)
šhokolaadi
küpsisepuru, komme vms


Tegevuskäik: 
Valmista esmalt täidis. Selleks sega kokku hapukoor ja suhkur. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning lisa kergelt segades hapukoorele.Viiluta banaan õhukesteks viiludeks.

Lao kiht küpsiseid ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja. Nendesse kohtadesse, kuhu terve küpsis enam ei mahu täida väiksemaks murtud küpsistega. Kata küpsisekiht hapukoore-vahukoore seguga, ning peale lao 1/3 banaaniviile. Kata nüüd uuesti samamoodi küpsistega ning seejärel jälle hapukoore-vahukoore segu ja järgmise osa banaaniviiludega. Kihtide vahele võid panna ka marju, kuid minuarust banaan on siin täiesti asendamatu. 18 cm diameetriga vormi peaks minema 4 kihti küpsiseid vaheldumisi 4 kihi hapukoore-vahukooreseguga ja 3 kihti banaaniviile. Viimaseks kihiks peakski jääma hapukoore-vahukoore segu. Tõmba  koogivorm kilega kinni ning pane külmkappi u 15-20 ks tunniks.

Võta peale seismist tort vormist välja, korrigeeri noaga küljed ja pealmine pind ning kaunista meelepäraselt marjade, šhokolaadi, küpsisepuru, kommide või mis iganes endale sobiva kraamiga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused