Peedi pesto pasta

Peedi pesto pasta kuulub ilmselt ühe minu lemmikpastaroa hulka. Üleüldse on peet ja peeditoidud minu südame totaalselt võitnud ja lisaks sellele, et peet on väga maitsev, on see ka väga kasulik ja tervislik - peedis sisaldub märkimisväärselt mineraalaineid – kaaliumi, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda. Vitamiinidest sisaldab peet B1-, B2-, P-, PP- ja C-vitamiini. Lisaks annab selle köögivilja väga intensiivne punane värvus kahtlemata kasvõi antud roale huvitava väljanägemise.

Peedi pesto sobib kasutamiseks ka näiteks värskel- või ahjusaial, mina olen söönud seda lisandina mõne salati juurde, suupistetega ning antud hetkel siis pastaroas. Ilmselt suudate juba oma mõtteis endile ette kujutada kui mõnus võib olla selle pasta pähkline maitse, nagu ikka kõikidele pestodele iseloomulik. Igatahes soovitan järele proovida. Pisut nikerdamist on, kuid suures plaanis "liiga lihtne, et olla nii hea", nagu pastatoitude puhul üldjuhul öelda võiks.

Nagu ikka lähenesin ka seekord kogu roale võimalikult rasva/kalorivabalt. Kui tavaliselt on pesto üsna suures koguses õli sisaldav, siis minu käsi lihtsalt keeldub nii palju seda toidule lisamast. Niisiis kasutasin pesto vedaldamiseks hoopis vett ja õli ei lisanud üldse.



Vaja läheb (kogused kahele):
Peedipesto:
300 g toorest peeti puhastatud kujul
2 spl oliiviõli
40 g seesami-, lina- ja kõrvitsaseemneid
40 g parmesani
3-4 küüslauguküünt
soola, pipart
vedeldamiseks keedetud vett

150 g spagette


Tegevuskäik:
Koori peedid ja lõika sektoriteks, pane kaussi ja sega oliiviõliga läbi. Küpseta pöördõhul, keskmisel siinil 200 C juures u 25-30 min.

Kui peedid on pehmed, lase neil jahtuda, pane purustajasse ja purusta peedid läbi. Lisa kergelt röstitud seemned, riivitud või tükeldatud parmesan, puhastatud küüslauguküüned ja purusta kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga ning vedeldamisesks lisa pisut keedetud vett. Purusta veelkord pesto läbi, et maitsed seguneksid.

Keeda spagetid pakendil näidatud viisil ja kurna. Sega hulka peedipesto ning serveeri kohe. Pudista peale röstitud seemneid, lisa juurde tüümianioks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused