Pisut retrot: Piimakissell krõbedate kaerahelveste ja punaste sõstardega

Minuarust on piimakissell täiesti teenimatult unustusse jäänud. See on ju nii maitsev. Üritasin meenutada, kuidas minu ema piimakisselli valmistas, mäletasin, et meie peres ei söödud seda lihtsalt niisama moosiga, vaid hoopiski pisut fancy´mal viisil. Minu lapsepõlve piimakissellile andsid "i" peale täpi suhkru ja võiga krõbedaks röstitud kaerahelbed. Võib tunduda ju, et liiga lihtne, et olla nii hea, aga proovi järele, see on sõltuvust tekitav.


Vaja läheb (kogused 2-3 sööjale): 
4 dl piima + 1 dl piima tärklisega segamiseks
3 tl (väikse kuhjaga) maisitärklist
4 spl suhkrut või steviat
0,5 tl vaniljesuhkrut

Kaunistamiseks:
1 dl kiirkaerahelbeid
2 tl suhkrut või steviat
u 10-15 g võid
pisut punaseid sõstraid või muid hapukaid marju


Tegevuskäik: 
Kuumuta 4 dl piima  pidevalt segades. Sega kokku 1 dl piima maisitärklisega. Lisa maistärklise-piima segu keevale piimale pidevalt segades ja kuumuta kuni keemiseni. Lisa vanilje ja suhkur. Jahuta.

Vala kuumale pannile kaerahelbed, lisa hulka külm või, sega pidevat kuumutades kuniks või on sulanud ja kaerahelbed ühtlaselt võised, lisa suhkur, kuumuta segades edasi, kuniks suhkur on sulanud ja kaerahelbed kuldsed.

Tõsta piimakissell taldrikusse või magustoidupokaali, puista peale kaerahelbeid ja seejärel punaseid sõstraid.


Jätan sind nüüd seda imemaitsvat piimakisselli nautima!


Kommentaarid

Populaarsed postitused