Porgand, tursk ja kurk

Vähe on vist neid, keda ahvatleks kala süüa neli korda nädalas või siis suisa igapäevaselt. Mulle igatahes tundub, et kalatoitude tõelisi fänne on paraku vähemuses ja enamus eelistaks siiski süüa sea- või loomaliha. Igal juhul on kala väga tervislik, see varustab keha kõrgväärtuslike valkude, oluliste rasvhapete, vitamiinide ja mineraalainetega. Vaatamata rasva- ja valgu­rikku­sele annab kalaliha suhteliselt vähe kaloreid, sest selles on peale rasvade ja valkude ka rohkesti vett. Targad spetsialistid soovtavadki süüa kalaliha vähemalt neljal korral nädalas, et varustada organismi olulises ko­guses oomega rasvhapetega. 

Minu tursk rändas seekord taldrikule porgandi ja kurgiga. No kas pole lihtne? Just, isegi liiga lihtne, et olla nii hea! 
 

Vaja läheb (kogused kolmele): 
Porgandipüree:
500 g porgandeid (puhastatud kujul)
1 dl 35% või 20% vahukoort
0,5 väiksemat sibulat
praadimiseks võid
soola

Tursk:
3 tk (kokku u 300 g) tursafileed
praadimiseks õli + võid
pipart, soola

0,5 värsket pikka kurki

Tegevuskäik: 
Puhasta porgandid, lõigu väiksemaks ja pane keema. Keeda kuniks porgandid on täiesti pehmed ja kurna vesi välja. Puhasta sibul, haki peeneks ja prae võis klaasjaks. Lisa porganditele ning püreeri saumikseriga läbi. Lisa koor, maitsesta soolaga ja püreeri veelkord läbi. Püree peaks jääma tavapärastest pudru konsistentsist vedelam.

Ribasta pool pikka kurki ribastajaga.

Puhasta tursafilee võimalikest luudest ning prae õli-või segus mõlemalt poolt ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri toit: esmalt aseta taldrikule õhukese kihina porgandipüree, selle peale tõsta praetud tursafilee ning kõige peale keera krussi kurgiribad. Kaunista mustade seesamiseemnetega.

Head isu!


Kommentaarid

Populaarsed postitused