Mango-kookose tapiokipuding - ülimalt maitsev ja tervislik
Tapiokk ehk maniokijahust teratärklis - on manioki mugulatest valmistatud, seedub väga kergesti ja on äärmiselt toitev. Maniokk on maailmas tähtsuselt kolmas mugulvili ja ühtlasi ka üks põhitoiduainetest Kagu-Aasia maades. Tapiokk on suurepärane magustoitude paksendaja, seetõttu on see ideaalne dessertide valmistamiseks.
Tapioki pärlid on saadaval näiteks Umami e-poes. 100 g tapiokipärlites on 358 kcal, 0,02 g rasva, 88,69 g süsivesikuid, 0,19 proteiini.
Vaja läheb (kogused kahele):
400 g lahjat kookospiima (100 g=62 kcal)
40 g tapiokipärleid
5 tl steviat
0,5 tl vaniljesuhkrut
u 150 g Bonne 100% mangopüreed (100% mangopüree ilma suhkrulisandita)
kookoselaaste peale raputamiseks
Tegevuskäik:
Vala kastrulisse kookospiim, tapiokipärlid, stevia ja vanilje. Kuumuta kuni keemiseni ja keeda väga madalal kuumusel pidevalt segades u 15 min. Eemalda siis tulelt ja jahuta pisut kaanega kaetult. Tõsta seejärel puding magutoidupokaalidesse, kata toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 1 tunniks.
Vala pudingule mangopüree, raputa peale kookoselaaste, serveeri.
Kommentaarid
Postita kommentaar