Arbuusi-feta salat - ülimalt lihtne ja ääretult maitsev

Kauaoodatud suve pole sel aastal ollagi. Tuleb vist kahjuks leppida nende olematute soojakraadide ja pideva vihmaga. Sellegipoolest isutab suvel ikka värskema järele, eriti veel peale jaani, kus liha on saadud süüa põhimõtteliselt pea nädal aega jutti :)

Üheks minu lemmikuks salatiks on saanud arbuusi-feta salat. Need, kellele meeldib magusa-soolase kooslus viskavad kindlasti selle salati peale koos minuga silda. Minus on see igatahes sõltuvuse juba tekitanud. Feta valikul soovitan kindlapeale seda kreemist, mitte muredat fetat. Kreemine feta lihtsalt sobib siia paremini ja minuarvates on üleüldse palju maitsvam.


Salati valmistamine on ääretult lihtne ja tegelikult retsepti üleskirjutamist ei vajakski. Siiski panin umbkaudsed kogused kirja, kus loomulikult igaüks võib neid vastavalt oma maitseeelistustele doseerida rohkem või vähem. Suurema seltskonna puhul valmista salat näiteks vaagnale täpselt samal põhimõttel.

Vaja läheb (kogused kahele): 
magusat (kivideta) arbuusi
kreemist fetajuustu u 100 g
mõned rukola või spinatilehed
musti seesamiseemneid


Tegevuskäik: 
Lõigu või murra arbuusist suupärased kuubikud ning eemalda seemned. Ideaalis võiks kasutada muidugi seemneteta arbuusi. Aseta arbuusikuubikud taldrikutele ning lisa juurde mõned rukola või spinatilehed. Lisa nüüd salatile kreemine feta - mina eelistan seda sõrmede vahel väiksemaks murda, mitte noaga tükeldada. Kõige peale lisa musti seesamiseemneid ja valmis ta ongi. Mõnusalt kerge ja mahlane.

Kommentaarid

Populaarsed postitused