Tervislik mustika-müsli skyr

Mis on SKYR? See on Skandinaavia päritolu hapendatud piimatoode, mis oma paksu konsistentsi poolest meenutab pigem kreeka jogurtit aga on ülimalt pehme ja maheda maitsega ning sealjuures rasvavaba ja rohke valgusisaldusega. Maitsestamata kujul sisaldab 100 g toodet 65 kcal. Skyr´ist annab valmistada erinevaid magustoitusid, sobib asendama kohupiima ja jogurtit, samuti sobib superhästi smuutide hulka. Minu praegune lemmik by the way!

Minu tänane üllitis on mustika-müsli skyr, mis sobib nii magustoiduks kui ka hommikusöögiks. Suhkru asemel kasutasin steviat, et säilitada toidu tervislikkus ja lisasin ohtralt mustikad, mis annavad sellele eriti mõnusa värskuse. 



Vaja läheb (kogused kahele): 
300 g maitsestamata skyr´i
5 tl steviat 
0,5 tl vaniljesuhkrut
u 70 g müslit (ntx Granola mee-mandli või mõni muu)
u 150 g mustikaid

Tegevuskäik: 
Sega skyr stevia ja vaniljesuhkruga. Lao pokaalidesse kihti: esmalt põhja kiht skyr´i, peale raputa õhuke kiht müslit, ning lisa mõned mustikad. Korda sama veel kaks korda, nii et kõiki kihte jääb lõpuks kolm. Kõige pealmiseks kihiks jäta mustikad.

Võid hoida enne serveerimist pisut ka soovi korral külmas, kuid mitte liiga pikalt, et müsli säiliks ikka krõmpsuv.



Kommentaarid

Populaarsed postitused