Hernekreemi võileib pošeeritud munaga

Oma hernekreemi võileivaks sain inspiratsiooni rahvustoidu konkursi ühest finaali pääsenud retseptist, mille autoriks on Ülle Niinemets. Erinevalt sellest, et originaalis ilutses võileival kilu siis minul valmis sama idee baasil nö toitev ja tervislik võileib pošeeritud munaga. Hernekreemist sai kohe üks minu lemmikutest, see on tõepoolest sõnuseletamatult hea ja võimalusi kuidas ja millega kreemi kokku sobitada on ilmselt sadu. Oma retseptis lähtusin taas muidugi sellest, et lõpptulemus jääks võimalikult lahja, seetõttu  erinevalt originaalist ei ole minu hernekreemile lisatud näiteks võid. Võin öelda, et Muhul leib, hernekreem ja pošeeritud muna moodustavad kokku küll sellise combo, mis sööstis koheselt minu lemmik hommikusöökide top kolmikusse.


 Vaja läheb (kogused kahele): 
150 g külmutatud herneid
1 pisike sibul
0,5 tl puljongipulbrit
0,5 - 1 dl vett
2 XXL muna
päevalille vms muid röstitud seemneid
2 viilu Muhu seemneleiba
soola, pipart
oliiviõli


Tegevuskäik:
Pane herned, hakitud sibul, puljongipulber ja 0,5 dl vett kastrulisse, kata kaanega ja hauta madalal kuumusel kuniks sibul on pehmenenud. Kui vahepeal saab vedelik otsa, siis lisa juurde. Kui sibul on pehmenenud, siis püreesta kõik saumikseriga kreemiks, vajadusel lisa soola. Kui kreem on liiga paks, võid lisada sortsu vett.

Kuumuta ahi pöördõhul 230 C - ni. Tõsta ahjuplaat ülemisele siinile, kata küpsetuspaberiga ning aseta sellele nö mehisemad leivaviilud. Lase õrnalt õlispreiga mõlemad pooled üle ja pane ahju pruunistuma. NB! Ära kärssama lase, kuna kuumus on kõrge ja ahjupann ülemisel siinil, siis võib juhtuda see hetkega. Kui leivad on ühelt poolt vaid kergelt pruunistunud, keera teine pool ja korda sama.

Pošeeri munad. Selleks lase vesi keema ja löö munad erinevatesse kaussidesse. Kui vesi keeb, keera kuumus maha, et mulle enam ei tekiks ning vala munad ükshaaval vette. Keera siis uuesti kuumus peale ja lase neil keeda madalal kuumusel u 4 min. XXL suuruses muna peaks vaikselt keedes jääma 4 minutiga seest täiesti vedel (st et muna tuleks peale 4 min täitumist koheselt veest välja tõsta, vastasel juhul küpseb see edasi).

Kuumuta nüüd hernekreem enne leivakestele panemist veelkord üles. Võta leivad ahjust välja, jaga kreem kahe leiva peale ning kõige tippu tõsta ettevaatlikult pošeeritud muna. Maitsesta soola ja pipraga, peale raputa röstitud päevailleseemneid.

Kommentaarid

Populaarsed postitused