Shimeji seentega kalkunipada lillkapsatambi ja marineeritud fenkoliga
Mul on hea meel tutvustada teile üht ülimaitsvat toitu, mida võid sõna otseses mõttes mugida suuremates kogustes, ilma süümekaid tundmata. Mnjah, mul on selliseid päevi päris tihti, kus tekib tahtmine aplalt nahka pista kõik, mis silmade ette jääb. Selles toidus on kõik maitsed väga hästi paigas - lahja lillkapsatamp koos mõnusa kalkunipajaga, mida täiustab parajalt kreftine marineeritud fenkol. Mmmm... mul hakkab suu vett jooksma praegugi. Taldrikul olev kogus tundub üsna mehine, kuid mitte mulle ülejõu käiv :) Kõige olulisem aga, et käesoleva toidu 1 ports annab kokku kõigest u 325 kcal.
Kogused kolmele:
Kalkunipada:
400 g kalkuni strogonovi
100 g pruune shimeji seeni
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
2 dl lahjat kookospiima (1 dl = 62 kcal)
3 tl aktiivpärmi
paksendamiseks 1 tl jahu + pisut külma vett
pipart, soola
1-2 tl õli praadimiseks
Lillkapsatamp:
1 suurem lillkapsas
1 väiksem sibul
1 tl aktiivpärmi
soola
praadimiseks võid
Marineeritud fenkol (jagub rohkem kui üheks korraks):
100 g fenkolit
1 dl valgeveini äädikat
1 dl vett
1 spl suhkrut
1 looberileht
mõned pipraterad
toidu kaunistamiseks näiteks murulauku
Tegevuskäik:
Alustame siis marineeritud fenkolist, mille võiks ideaalis valmistada juba päev varem. Viiluta fenkol õhukesteks viiliudeks ning pane purki. Vala kastrulisse valgeveini äädikas, vesi, lisa suhkur, loorberileht ja mõned pipraterad, lase segul keema tõusta, vala siis fenkolile, sule purk ning jäta külmkappi marineeruma.
Kalkunipaja valmistamiseks tuleks strogonovi tükid eelnevalt praadida. Kasuta selleks võimalikult vähe oliiviõli. Eemalda pannilt. Tükelda sibul ja prae klaasjaks, tükelda juurde küüslauk, prae ning tõsta siis pannilt. Eemalda shimeji seentel juureosa ning voki väheses õlis läbi. Vala nüüd kõik praetud ja vokitud komponendid potti (jäta mõned vokitud seened toidu kaunistamiseks), vala peale kookospiim ning lase keema. Lisa aktiivpärm, soola ja pipart. Lisa jahule külma vett, sega tükivabaks, vala segades kalkunipaja hulka ning kuumuta keemiseni. Tõsta pada kõrvale kuniks valmib ülejäänud toit.
Lillkapastambiks tuleks õisikud pesta ja eraldada, keeda või auruta lillakapsas läbi, kuniks see on täiesti pehme. Haki sibul väiksemaks ning prae väheses võis läbi. Saumikserda või tambi lillkapsas, lisa praetud sibul ja maitsesta tamp aktiivpärmi ja soolaga.
Serveeri - pane taldriku keskele lillkapsatampi ja ümber selle kalkunipada. Kaunista järele jäetud seentega, kõige peale lisa marineeritud fenkoli viilakaid ja murulauku.
Kogused kolmele:
Kalkunipada:
400 g kalkuni strogonovi
100 g pruune shimeji seeni
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
2 dl lahjat kookospiima (1 dl = 62 kcal)
3 tl aktiivpärmi
paksendamiseks 1 tl jahu + pisut külma vett
pipart, soola
1-2 tl õli praadimiseks
Lillkapsatamp:
1 suurem lillkapsas
1 väiksem sibul
1 tl aktiivpärmi
soola
praadimiseks võid
Marineeritud fenkol (jagub rohkem kui üheks korraks):
100 g fenkolit
1 dl valgeveini äädikat
1 dl vett
1 spl suhkrut
1 looberileht
mõned pipraterad
toidu kaunistamiseks näiteks murulauku
Tegevuskäik:
Alustame siis marineeritud fenkolist, mille võiks ideaalis valmistada juba päev varem. Viiluta fenkol õhukesteks viiliudeks ning pane purki. Vala kastrulisse valgeveini äädikas, vesi, lisa suhkur, loorberileht ja mõned pipraterad, lase segul keema tõusta, vala siis fenkolile, sule purk ning jäta külmkappi marineeruma.
Kalkunipaja valmistamiseks tuleks strogonovi tükid eelnevalt praadida. Kasuta selleks võimalikult vähe oliiviõli. Eemalda pannilt. Tükelda sibul ja prae klaasjaks, tükelda juurde küüslauk, prae ning tõsta siis pannilt. Eemalda shimeji seentel juureosa ning voki väheses õlis läbi. Vala nüüd kõik praetud ja vokitud komponendid potti (jäta mõned vokitud seened toidu kaunistamiseks), vala peale kookospiim ning lase keema. Lisa aktiivpärm, soola ja pipart. Lisa jahule külma vett, sega tükivabaks, vala segades kalkunipaja hulka ning kuumuta keemiseni. Tõsta pada kõrvale kuniks valmib ülejäänud toit.
Lillkapastambiks tuleks õisikud pesta ja eraldada, keeda või auruta lillakapsas läbi, kuniks see on täiesti pehme. Haki sibul väiksemaks ning prae väheses võis läbi. Saumikserda või tambi lillkapsas, lisa praetud sibul ja maitsesta tamp aktiivpärmi ja soolaga.
Serveeri - pane taldriku keskele lillkapsatampi ja ümber selle kalkunipada. Kaunista järele jäetud seentega, kõige peale lisa marineeritud fenkoli viilakaid ja murulauku.
Kommentaarid
Postita kommentaar