Kardemonised mandlicroissandid
Vaja läheb (kogus 8 croissanti):
400 g Eesti Pagari mitmevilja pärmilehttaigent võiga
50 g võid
0,5 dl suhkrut
50g + 10g mandlilaaste
kardemoni
Tegevuskäik:
Sulata külmkapis lehttaigen. Pakist leiad 4 ristküliku kujuga taignaplaati. Aseta need jahuga ülepuistatud alusele. Sega toatemperatuuril või suhkruga. Võid panna võisegu kausi ka natukeseks sooja ahju, kuna lõpptulemuseks peaks olema ääretult pehme või-suhkru segu (kuid mitte sulanud või!). Pintselda saadud segu taignaplaatidele korralikult servast servani. Jäta u 1 kuhjaga spl segu alles. Raputa nüüd võikihile ohtralt kardemoni ning seejärel mandlilaastud (jäta 10g peale raputamiseks).
Lõika terava noaga taignaplaadid risti pooleks (ühest nurgast, teise nurka) nii, et tulemuskes saad 8 kolmnurga kujulist taignatükki. Rulli kolmnurgad laiemast otsast alates kokku. Aseta ahjuplaadile, määri pealt korralikult või-suhkru seguga ja raputa peale veel mandleid. Lase saiakestel toasoojas pisut kerkida ning küpseta pöördõhul, 185C ahjus, keskmisel siinil 25 min.
Kommentaarid
Postita kommentaar