Punase kinoa puder jõhvikate ja kardemoniga

Klassikalistele mitmeviljahelvestele võib vahelduseks valmistada hommikupudru hoopiski kinoast. See on hea gluteenivaba alternatiiv, mis on enamus teraviljadest ka tunduvalt valgurikkam. Lisaks on kinoa suurepärane magneesiumi ja rauaallikaks ning annab täiskõhutunde pikakas ajaks. Minu kinoapudru märksõnadeks on jõhvikad ja mandlid ning kardemon.


Vaja läheb (kogused kahele):
1 dl punast kinoad
3 dl vett
1 tl steviat
peotäis kuivatatud jõhvikaid
0,3 tl kardemoni
soola

1 dl mõnda lahjat kookose või Alpro  piima (ntx mandli, kookose, riisi vms)

Kaunistamiseks:
värskeid või külmutatud jõhvikaid
hakitud mandleid
kardemoni

Tegevuskäik:
Pese kinoa ning pane keema. Lisa stevia, kuivatatud jõhvikad ja kardemon. Hauta madalal kuumusel  u 20 min. Kui vesi on imendunud ja kinoa on pehme, siis vala peale kookose-riisi piim, kuumuta kiirelt läbi ning serveeri. Vala pudrule lisaks kookose-riisi piima, kaunista värskete jõhvikate või pohladega, hakitud mandlitega ning raputa peale pisut kardemoni.



Kommentaarid

Populaarsed postitused