Lahja seenepasteet jõuludeks

Kuna jõulud on kohe käes, siis postitan ühe idee, mis jõululauale väga hästi passiks. Seda enam, kui ilmselt viimne kui üks jõulutoit on oma olemuselt ikka pigem rammus ja rasvane, siis see siin kindlasti mitte. Seenepasteet sobib suurepäraselt appetizeriks õhukesel röstitud saiaviilul või krõbesaial.


Vaja läheb (väike topsitäis u kahele-kolmele):
300 g pruune šhampinjone
2 tl soja
2 tl kuivpärmi
1 tl konjakit
praadimiseks veidi võid
soola
värsket või kuivatatud tüümiani
musta pipart

serveerimiseks
värsket tüümiani
röstitud seemneid
laimimahla


Tegevuskäik:
Vajadusel pese seened, lõika viiludeks ning prae väga väheses võis küpseks. Lase kuumusel maha jahtuda, pane purustajasse koos värskete tüümianilehtedega ja purusta (mitte püreeks, vaid jäta sisse ka suuremaid ja väiksemaid seenetükikesi). Maitsesta pasteet soja, kuivpärmi, soola, pipra ja konjakiga.

Serveeri pasteeti õhukesel röstsaial või krõbesaial, lisa peale värsket tüümaini, röstitud seemneid ja soovi korral laimimahla.



Kommentaarid

Populaarsed postitused