Munavalgevahuga rukkipuder kaneeliste banaanidega

Nädalavahetused on erilised minu jaoks juba seetõttu, et need on ainsad hommikud, mil saan hommikuti maiustada putrudega. Tööpäeviti see kunagi ei õnnestu ja siis kuulub minu hommikusöökide repertuaari tavaliselt jogurt puuviljade või marjadega ja vähese müsliga, lahja kohupiimakreem vms.

Tegelikult juba mõnda aega on munavalgega rukkipuder üks minu lemmikuid, kuid vajas õigepisut veel tuunimist. Need kes pole munavalgega pudru varem söönud, võin öelda, et tegemist  on meie mõistes klassikalisest pudrust ikka hoopis mõnusama, kerge, õhulise ja tõeliselt maitsva hommikusöögiga.


Vaja läheb (kogused kahele):
Grillitud banaanid: 
1 suurem banaan või 1,5 väiksemat
1 tl konjakit
1 tl vahtrasiirupit
näpuotsaga kaneeli

Rukkipuder munavalgevahuga: 
1,5 dl rukkihelbeid
3 dl vett
3 tl steviat
näpuotsaga soola

1 munavalge + 0,5 dl piima

Serveerimiseks: 
grillitud banaanid
kaneel
piim
soovi korral sortsuke vahtrasiirupit


Tegevuskäik: 
Viiluta banaanid u 1 cm paksusteks viiludeks, pane kaussi, mõõda peale konjak, vahtrasiirup ja lisa pisut kaneeli, sega segamini ning pane 200C ahju, ülemisele siinile grillreziimile u 10-15 minutiks. Banaanid on valmis siis, kui need kergelt mullitama hakkavad.

Valmista pudru, pane vesi keema, lisa segades sisse rukkihelbed, sool ja stevia. Keeda paar minutit kuni prurule tekib ühtlane paksem konsistents ja helbed on pehmed.
Samal ajal vahusta munavalge. NB! vahusta see pehmeks vahuks, mitte tugevaks ja tee seda vahetult enne pudrusse segamist, mitte varem. Lisa piim, ning vahusta edasi mõne hetke, kuniks munavalge ja piim on omavahel korralikult segunenud.

Vala nüüd saadud munavalgevaht pudru sisse ise samal ajal pudru hoolega segades. Kuumuta pudru õige pisut veel kuni kastruli põhjast hakkavad kerkima mullida, siis eemalda pudrukastrul pliidilt ja serveeri .

Serveerimiseks jaga pudru kahte kaussi, aseta peale grillitud banaanid, vala juurde piim, raputa peale kaneeli ja nirista soovi korral juurde vahtrasiirupit. Hmm, minu lemmikpudru kas tead :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused