Valgurikkaim hommikupuder kaerakliidest, munavahust ja šhokolaadi proteiinipiimast

Minust on tõeline pudruarmastaja saanud - mitte ükski hommik ei möödu minujaoks täna enam ilma pudruta. Milline on minu lemmikpuder? Seda täpselt ei teagi, aga kahtlemata eelistan ma hommikul pigem magusat, kui soolast putru.

Helbeid, millest putrusid valmistada on meeletult palju - rukki, odra, erinevad mitmevilja segud, kaera, tatra, riisi jne. Kui me räägime aga sellest, milline on neist kõige valgurohkem ja ühtlasi ka suure kiudainesisaldusega pudrumaterjal, siis on võitjaks siinkohal kaerakliid. Ja just kaeraklii puder on saanud hetkel ka minu igahommikuseks valikuks. Veski Mati kaerakliid sisaldavad 100 g  kohta valke 17,2;  kiudaineid 12,2 ja energasisaldus 375 kcal. Eriti maitsev on kaeraklii puder just selliselt, kui sellele sättida mõned imemaitsvad toppingsid ja süüa koos šhokolaadi proteiinipimaga. Lihtsalt keele viib alla :)


Vaja läheb (kogused kahele):
1,5 dl kaerakliisid
2,5 dl vett
2 tl steviat
soola
1 munavalge

banaaniviile
šhokolaadi nibse
goji marju
200 ml shokolaadi proteiinipiima ntx Valio PRO

Tegevuskäik: 
Lase kastrulis vesi keema tõusta, mõõda vajalik kogus kaerakliisid ja vala aeglaselt keeva vee sisse ise pidevalt segades. Keeda pisut madala kuumusel, maitsesta stevia ja soolaga. Samal ajal vahusta munavalge pehmeks vahuks (mitte kõvaks vahuks). Sega munavalge kiirelt prudru hulka, kuumuta veel pisut ja serveeri kaussidesse. Viiluta peale pisut banaani, lisa šokolaadinibse, goji marju või mis iganes muud meelepärast. Vala peale Valio PRO šhokolaadi proteiinipiima.

Kommentaarid

Populaarsed postitused