Kodujuustu-mustika kook. Üübermaitsev ja figuurisõbralik.

Mina olen magustoidu sõltlane. Vähemalt õhtusöök võiks küll magusaga lõppeda ja ideaalis ka lõunasöök :) Ilmselgelt on see totaalne patustamine ja isegi tobe harjumus aga seetõttu ruulivadki minu magustoitudena pigem kreekajogurti põhised magustoidud. Esiteks on kreeka jogurt väga kasulik, teiseks lahja ja lisaks annab ka rohkelt valku. Minu alljärgnev üllitis ongi just neile mõeldud, kes rammusad koogid pigem vahele jätaks ja eelistaks midagi tervislikku.


Vaja läheb (kogused kolmele):
Põhi: u peotäis külmkuivatatud marjadega müslit (ntx Tesco Finest Berry Cherry)

200g Alma rasvatut kodujuustu (100g=60 kcal)
200g Alma Kreeka jogurtit (100g=80 kcal)
0,5 tl vaniljesuhkrut
6 tl steviat
2 zelatiinilehte
0,5 dl lahjat kookospiima (100 g=62 kcal)
1 peotäis külmutatud mustikaid

Kaunistamiseks: 
u peotäis külmkuivatatud marjadega müslit
peotäis mustikaid


Tegevuskäik:
Koogi valmistamiseks vajad sa kolme ilma põhjata koogivormi. Minu vormid on näiteks firmalt KAISER, kõrgusega 5 cm ja diameetriga 8 cm. Aseta vormid küpsetuspaberiga kaetud taldrikule või koogialusele ning puista vormide põhja müslit niipalju, et küpsetuspaber enam ei paista. 

Nüüd sega kokku täidis. Selleks võta enam-vähem toasoe kreeka jogurt ja kodujuust, lisa vaniljesuhkur, stevia ja sega segamini. Nüüd aseta külma vette likku zelatiinilehed ja soenda pisut kookospiima (ei pea kuumaks ega ka keema laskma). Nüüd pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja pane kookospiima hulka, sega seni kuni zelatiinilehed on sulanud (see juhtub üsna kiiresti), ning vala kodujuustu-kreeka jogurti hulka ja sega hästi läbi (zelatiinisegu peab olema leige, mitte soe ega kuum).

Sega nüüd segu hulka kergelt ja kiirelt peotäis külmutatud mustikaid ning tõsta segu vormidesse müsli peale. Tõsta koogid koos alusega külmkappi vähemalt 2 tunniks.

Serveerides võta koogid vormidest välja nii, et tõsta koos vormiga tordilabida abil koogike serveerimistaldrikule, aita ülaltpoolt noaga äääred lahti, ning tõsta vorm koogilt ära. Kaunista koogikesi müsli ja mustikatega. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused