Küpsisetort mascarpone-kreeka jogurti kreemi ja banaani-õuna-pohla keedisega

Kui sinu lapse lemmiktort on puhtjuhuslikult küpsisetort, siis seda siin tasuks kindlasti järgmisel korral katsetada. Igatahes võin kindlalt väita, et see on täiesti vastupandamatu. Käsitsi keedetud hapukas moos ja mascarpone-kreeka jogurti kombinatsioon muudavad tordi eriti mahlakaks ja annavad eriliselt hea maitse.


Vaja läheb:
2 pakki Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid

Moos:
0,5 banaani
1 väike õun
peotäis pohli
0,5 dl vett
1 tl suhkrut

Kreem:
250 g mascarponet
2,5 spl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
200 g Alma kreeka jogurtit


Tegevuskäik:
Keeda esmalt valmis moos. Selleks tükelda kastrulisse banaan, kooritud, puhastatud ja viilutatud õun, lisa peotäis pohli, vesi ja suhkur. Keeda nüüd komponente seni, kuni tulemuseks on moositaoline mass. Sisse võivad jääda ka mõned banaani ja õuna tükid - nii ongi huvitavam. Pane jahtuma.

Sega kokku mascarpone-kreeka jogurti kreem. Selleks sega toasoe mascarpone ja kreeka jogurt, lisa suhkur ja vaniljesuhkur.

Tort on 6 osaline ja koosneb viiest küpsisekihist. Põhjaks lao 6 küpsist kahte ritta (3 +3). Kreemiosa jaota mõtteliselt neljaks võrdseks osaks - esimese, teise ja neljanda kihi vahele läheb kreem, kolmada kihi vahele pane moos. Viimasele küpsisekihile määri viimane osa kreemi ning murenda peale järelejäänud küpsiseid. Pane tort külmkappi, hea oleks kui saaks 6 h kuni üleöö imenduda.

NB! Küpsised ei vaja tordi valmistamise käigus immutamist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused