Maapähklikreemi-chia toorpuder

Maapähklikreemi armastajatele hommikuks üks maitsev toorpuder chia seemnetega. See on mõnus ja tervislik algus sinu päevale. Pudru saad juba eelmisel päeval valmis teha, et hommikul jääks muudeks asjatoimetusteks aega rohkem. Muide üks asi, mida ma üldse ei talu on kiiresti söömine, seetõttu istub mulle toorpuder väga hästi, et ei pea pudru keetmise peale aega kulutama ja seda siis turbokiirusel endale sisse kühveldama. Mina teen pudru tavaliselt kaanega suletavasse purki, lisan hommikul banaani ja kaunistused ning võtan oma hommikusöögi tööle kaasa, et seda siis rahulikult kohvi kõrvale nautida....


Vaja läheb (kogused ühele):
1 tl (keskmise kuhjaga) pähklitükkidega maapähklikreemi
1 dl lahjat kookospiima (1 dl=u 60 kcal)
2 tl vahtrasiirupit
4 tl Haljas rukkihelbeid
2 tl chia seemneid
0,5 banaani (u 50 g)

Kaunistamiseks: 
mõned banaaniviilud
marju (murakaid, pohli, sõstraid, maasikaid vms)
soovi korral kardemoni


Tegevuskäik: 
Pane kausikesse kookospiim, pähklikreem, lisa chia seemned, rukkihelbed ja vahtrasiirup, sega hoolega läbi, kuniks pähklikreem on ühtalselt segunenud. Jäta siis u 15 minutiks seisma, sega veelkord hästi läbi ning pane külmkappi kuni hommikuni valmima.

Hommikul litsu kahvliga u 0,4 (40 g) banaani selliselt, et jääks ka suuremaid ja väiksemiaid tükke, lisa toorpudrule, sega läbi ning kaunista pealt järele jäänud banaaniviilude, marjade ja soovi korral ka kardemoniga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused