Kõrvitsa-manna supp kiluleivaga

Vahel ikka tahaks selliseid nostalgilisi toite nagu saiavorm, kohupiima-kaneelikook, klassikaline ühepajatoit, hakklihakaste värske kartuliga jne. Nüüd juba mitmendat korda on tabanud mind vastupandamatu soov kõrvitsa-mannasupi järele. Selline mõnusalt tummine, kus kaloreid pole kah liiga palju. Pehme leib kilu, muna ja maitserohelisega peab ka kindlasti kõrval olema, muidu ei olegi nagu päris see... :)


Vaja läheb (kogused neljale sööjale):
1 kg kõrvitsat (puhastamata kõrvitsa kaal)
1 dl mannat
1,5 tl soola
3 tl steviat/suhkrut
0,5 purki (2 dl) lahjat kookospiima
vett

Serveerimiseks: 
maitserohelist: roheline sibul, till


Tegevuskäik: 
Puhasta kõrvits ja tükelda, vala potti niipalju vett, et kõrvits oleks kaetud. Keeda nüüd kõrvitsat niikaua, kuni see on pehme ja ära laguneb. Võid lagunemisele natuke pudrunuiaga kaasa aidata (kuid ära saumiskerda). Kui kõrvits on täiesti katki keenud, lisa kookospiim ja vala supi sisse aeglaselt manna, ise samal ajal koguaeg suppi segades. Keeda manna pehmeks, vajadusel lisa vett, et saavutada sobiv konsistents (supp peaks jääma parajalt paks, aga mitte liiga). Maitsesta stevia/suhkru ja soolaga - maitse peaks jääma kergelt magus ja samas soolane.

Serveerimisel lisa supile maitserohelist. Kõrvale kindlasti kiluleib koos muna, värske tilli ja sibulaga. No super.

Kommentaarid

Populaarsed postitused