Oblikasupp

No nii, minu järgmine supp ei ole küll jahutav külmsupp, nagu eelmine, kuid suvine on ta küll. Kuna minu ema aias veel oblikaid leidus, siis kasutasin juhust ja valmistasin ühe kerge, ääretult lihtsa ja kiiresti valmiva suvesupi. Koos musta leivaga täiesti super õhtusöök.


Vaja läheb (kogused kolmele):
100 g oblikaid
100 g porrut/mugulsibulat
4 väikest värsket kartulit
3 küüslauguküünt
6 spl köögiviljapuljongi kontsentraati
soola, pipart
praadimiseks võid

Serveerimiseks:
igale sööjale 1 muna
kreeka jogurtit
maitserohelist


Tegevuskäik:
Haki sibul/porru ja küüsaluk. Prae väheses võis klaasjaks. Haki oblikad, ning vala peale kuum vesi ning leaota u paar min (et supp liiga hapu ei jääks) ning kurna. Pane praetud sibul/porru potti, lisa tükeldatud kartul, vala peale parasjagu vett, lisa puljongi kontsentraat ja keeda kartul pehmeks (kuid mitte liiga, värske kartul võiks jääda pisut selline al dente). Viimasel hetkel lisa juurde oblikad ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri 5 minuti keedumunadega (nendel on kollane veel pisut pehme), kreeka jogurti ja maitserohelisega. Kõrvale paku kindlasti musta leiba.

Kommentaarid

  1. Suur tänu! Teie retsepti järgi tegin ning kuna panin palju teisi asju veel sisse, siis oleksin pidanud isegi oblikat rohkem panema, et hapukam oleks olnud :) Tänud!!!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused