Nostalgiline riisisalat lumekrabi ja maisiga

Viimasel ajal olen köögis käsile võtnud nostalgilisemad teemad - riisisalat, klassikaline kartulisalat,  ja otse loomulikult heeringasalat. Kes neid siis ei mäletaks ja kuidagi vastupandamatu isu tekkis ühtäkki just nende "kooreste" salatite järele. Niipalju olen oma nostalgilistes salatiretseptides muudatusi teinud, et mõnusalt rammusa hapukoore asendan küll alati kreeka jogurtiga, aga "vanast" heast majoneesist muidugi täiesti loobuda ei saa, küll aga valisin muidugi kõige lahjema, mis üldse leida oli. Minuarust on nii äge vahel valmistada just neid häid klassikalsi toite, millest mõnda ei olegi söönud juba väga pikka aega. Igas kodus tehake salateid muidugi isemoodi, mõnes on vähem, mõnes rohkem koostisosi, ehkki minuarvates on kõikides neis klassikalistes salatites alati teatud "must be" komponendid, ilma milleta salat polegi päris see õige...  Aga minu nostalgiline riisisalat lumekrabi ja maisiga on siis selline:


Vaja läheb (suur ports salatit, vähemalt 6-le sööjale):
2 dl pikateralist riisi (keetmata riisi kogus)
2 väiksemat porgandit
3 muna
1 keskmise suurusega õun
1 keskmise suurusega punane sibul
150 g konservmasi
300 g lumekrabi (Premium)
2 lühikest värsket kurki

Kaste:
150 g Lemmik lahjat majoneesi
300 g Alma kreeka jogurtit
ohtralt meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
2 tl steviat või suhkrut
2 tl mädarõikapastat


Tegevuskäik:
Keeda riis pehmeks, loputa ja jahuta külma vee all ja nõruta vimalikult veevabaks. Keeda ka porgandid ja muna ning jahuta. Haki jahtunud porgand ja muna, õun, sibul ja kurk väikesteks kuubikuteks, lisa hulka nõrutatud mais ja suuremate tükkidena lumekrabi.

Sega kokku kaste: majonees, kreeka jogurt ning maitsesta soola, suhkru, pipra ja mädarõikapastaga. Sega salat kokku ja kõige paremini maitseb muidugi samal päeval. Kõrvale sobib väga hästi hea ja pehme must leib ja tüümian.


Kommentaarid

Populaarsed postitused