Taas pisut nostalgiat - lihtne peedi-heeringasalat kreeka jogurtiga

Endiselt nostalgialainel, tänases menüüs ilutseb värviline peedi-heeringasalat, mille kaste on klassikalisest pisut erinev ja valmistatud hoopiski maitsvast Kreeka jogurtist. Mina kasutan juba ammu majoneesi-koore kastme asemel jogurtit ja Alma Kreeka jogurt sobib selleks imehästi. Erinevalt muudest salatitest, on seda siin maru lihte valmistada, kuna koosneb vaid neljast komponendist. Kui peet ja kartul eelneval päeval veel valmis keeta, on kõik imelihtne. Must leib peab ka kindalsti kõrval olema, sedasi on eriti maitsev :)


Vaja läheb (kogused 3-4 sööjale): 
4 suuremat kartulit
3 keskmist peeti
2 väiksemat punast sibulat
190 g heeringafileed

Kaste:
300 g Alma Kreeka jogurtit
2 tl steviat või suhkrut
1,5 tl mädarõikapastat
1,5 tl valgeveini äädikat
mehiselt meresoola ja värskelt jahvatatud pipart

Serveerimiseks: 
kappareid
värsket tilli

Tegevuskäik: 
Keeda kartul ja peet eelmisel päeval ja hoia üleöö külmkapis. Värskeid kartuleid ei ole vajadust koorida, lõigu need lohakalt lihtsalt kuubikuteks (liiga peeneks ei ole tarvis). Peedid koori, ning lõigu samuti. Koori sibul, tükelda taas lohakalt. Heeringat pole samuti vaja liiga peeneks hakkida.

Sega kokku kaste ning sega kergelt salati hulka. Serveeri, lisa peale kapparid ja värsket tilli, kõrvale paku kindlasti musta leiba.


Kommentaarid

Populaarsed postitused