Ülimaitsev tomatisupp kitsejuustu ja basiilikuga

Üllatus, üllatus tomatisupid on saanud ühtäkki minu suurteks lemmikuteks, olgu need siis soojad või külmad. Kui suvel sai päris mitmed korrad tomatise gazpacho´ga õhtusööke sisustatud, siis praegusel pisut jahedamal ajal, tahaks juba midagi sooja ja kosutavamat. Sellele tomatisupile siin ongi lisatud pisut kreemist kitsejuustu, mis muudab maitse eriti mõnusaks. Vähemalt ühtegi kitsejuustusõpra see küll külmaks ei jäta. Supp on tõepoolest üübermaitsev, pealegi üsna lahja.


Vaja läheb (kogus kolmele sööjale): 
1 kg tomateid
1-2 dl vett (reguleeri jooksvalt)
peotäis basiilikulehti
2 keskmise suurusega valget sibulat
3 küüslauguküünt
150 g kreemist kitsejuustu
soola, pipart
2 tl maitsepärmi
2 tl steviat

Serveerimiseks: 
saiakuubikuid
pisut oliiviõli

Tegevuskäik: 
Pane tomatid suurde kaussi, vala üle keeva veega ja oota kuni koor lahti tuleb. Koori tomatid, eemalda roheline varre kinnituskoht, lõika tomatid pooleks või neljaks ja pane potti veega keema. Vett lisa esialgu miinimum koguses, kuna tomatitest endist tuleb ka päris palju vedelikku, siis liigse vee lisamisega võid supi ajada liiga vedelaks. Puhasta ja haki sibul ja küüslauk, prae võis ning lisa tomatitele. Püreeri nüüd supp sumikseriga ühtlaseks, kõige viimasena lisa basiilikulehed ja kitsejuust, kuumuta korra ning maitsesta soola, pipra, maitsepärmi ja steviaga.

Seveeri suppi saiakrutoonidega, selleks rebi sai väiksemateks tükkideks, nirista peale pisut oliiviõli ja pruunista pöördõhul u 200C kuumuses.

Kommentaarid

  1. Kas kitsejuustu asemel võiks ka mõni teine juust sobida?

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused