Arbuusi - kreeka jogurti tarretis

Arbuusi-kreeka jogurti tarretis on üks hea, lihtne, tervislik ja kalorivaene magustoit. Tööpäeva õhtutel pole väga kellegi aega mega-magustoitude vaaritamiseks ja selleks, et käsi ei haaraks poeletil olevat ahvatlevat kooki, mille koostist sa päris täpselt ei teagi (mitte, et need halvad oleks, aga suure tõenäosusega üllatud sa pärast isegi, kui palju kaloreid sa sellest said), siis pakun sulle alternatiiviks valmistada seda siin. Ma ise ei soeta never ever valmis magustoitusid või kooke ja seda just sellepärast, et eelistan toitusid, mille koostisosad, kalorsus jne on mulle täpselt teada. Minu blogist leiab väga palju erinevaid magustoitusid SIIT, enamus neist lahjad ja mõned rammusamad ka hulka, kuid alati on hea teada, mida sa endale suhu pistad ja seda ka siis, kui kalorite hulk ei ole sulle oluline.


Vaja läheb (kogused kahele): 
200 g arbuusi
200 g Alma kreeka jogurtit
2-3 tl steviat
0,5 dl vett või piima (või lahjat kookospiima)
2 zelatiinilehte
0,5 tl vaniljesuhkrut

Kaunistamiseks: 
u 50 g arbuusi
pistaatsiapähkleid
kuivatatud vaarikaid


Tegevuskäik: 
Lase kreeka jogurtil natuke toasoojas seista, lisa sisse 200 g arbuusitükke, millelt seemned eemaldatud ning saumikserda läbi. Lisa stevia ja vaniljesuhkur.

Pane zelatiinilehed vette likku. Samal ajal kuumuta 0,5 dl vett (või piima või lahjat kookospiima). Vääna zelatiinilehed veest välja, lisa kuumale vedelikule ning sega kuniks zelatiin on sulanud. Nüüd jahuta seda pisutut ning lisa siis kiirelt segades kreeka jogurti hulka. Vala magustoidu klaasidesse, ning hoia külmikus vähemalt 1 h. Enne söömist lisa peale seemnetest puhastatud ja tükeldatud arbuusi, hakitud pistaatsiapähkleid ja kuivatatud vaarikaid.



Kommentaarid

Populaarsed postitused