Ahjupuder õuntega, pühapäeva hommikuks ideaalne valik!

Ahjupuder on lihtne viis valmistada hommikuputru nii, et ise samal ajal pliidikõrval pudrulusikas käes seisma ei peaks. Paned kõik komponendid ühte "patta", vorm ahju ja varsti ongi valmis. Käesoleva ahjupudru tekstuur jäi ülikreemine ja maitses vägagi hea.


 Vaja läheb (kogused kahele): 
50 g Veski Mati rukkihelbeid
15 g rosinaid

Kastmesegu: 
100 g Ehrmanni vanilje proteiinipudingut
2,5 dl soja- või tavalist lehmapiima
3 tl steviat
0,5 tl vaniljesuhkrut
soola

Pealesättimiseks: 
1 keskmise suurusega õun
pisut kaneeli
mõned punased sõstrad või pohlad


Tegevuskäik: 
Sega esmalt kastmekonponendid: sega piim vaniljepudingusse osade kaupa, vastasel juhul on keeruline saada tükivaba tekstuuri. Sega hulka rosinad, rukkihelbed, stevia ja vaniljesuhkur - sega seni kuni stevia on sulanud. Vala segu väiksesse ahjuvormi (minu vorm u 15 x 20 cm, väiksemasse pudrusegu ära ei mahu, aga pisut suurem võib olla).

Puhasta õun ning viiluta õhukesteks. Säti õunavilud pudrule, lisa punaseid sõstraid ja raputa peale kaneeli. Küpseta pöördõhuga, keskmisel siinil 180C juures, 40 minutit.

Puder ja mõnusalt kreemine, soovi korral võid serveerimisel lisada juurde veel piima, kaneeli, marju vms.

Kommentaarid

Populaarsed postitused