Õhuline šhokolaadi proteiinipudingu puder

Ühtegi laupäeva ei saa küll ilma pudruteota mööda lasta. Kui nädala sees juba enne kella seitset on töölesõit, siis ega muud aega, kui laupäev ja pühapäev, pudruvalmistamiseks ja selle nautimiseks väga ei jäägi. Pudru on kahtlemata üks minu lemmikumaid hommikusööke ja jooksujalul ei ole võimalik valmistada ideaalset putru ja veel vähem on võimalik seda tõeliselt nautida. Ja üks asi, mida ma tõepoolest ei salli, on kiirustades söömine. Nii siis ongi, et  sisuliselt jääb väga varajastele ärkajatele putrude nautimise rõõm ainult nädalavahetuseks.
Ja siin ta on - tõeliselt proteiinirohke ja ääretult maitsev puder, mis sobib ideaalselt laupäeva hommikuseks maiustamiseks. Jah, just maiustamiseks, sest käesolev puder on nii hea, et seda võiks süüa kasvõi magustoiduks.


Vaja läheb (kogused ühele): 
0,5 dl klassikaliseid kaerahelbeid (mitte kiireid)
1 dl vett
0,5 dl piima
1,5 tl steviat
soola
vaniljesuhkrut (valikuline)

100 g Ehrmann šhokolaadi proteiinipudingut (ära asenda muuga, müüakse Delice kauplustes)
1 munavalge

Serveerimiseks: 
vaarikaid või muid punaseid marju
mandleid
kakaonibse


Tegevuskäik: 
Pane vesi, piim ja kaerahelbed korraga kastrulisse ja keeda. Lisa ka sool, stevia, soovi korral lusikaotsaga vaniljesuhkrut. Keeda seni kuni tekib pudrule iseloomulik konsistents (u 10 min).

Keera nüüd kuumus kastrulilt maha ja alusta proteiinipudingu lisamist, lisa osade kaupa pidevalt segades. Kui puding on lisatud, alusta munavalge vahustamist. Vahusta tugevaks vahuks (kuid mitte liiga tugevaks). Lisa taas kiirelt osade kaupa pudrule, ise vahepeal hästi läbisegades. Nüüd kuuumuta puder kuni keemiseni, sega pidevalt.

Serveeri puder. Poolita vaarikad ja viiluta mandlid ning lisa pudrule, puista üle mõnede kakaonibsidega.

NB!
*Ära asenda proteiinipudingut mõne teisega, kuna osad kuumust ei talu ja muutuvad vedelaks.
*Kui puder ei jäänud õhuline, siis järelikult vahustasid munavalge liiga nõrgaks vahuks!
*Pudingu ja munavalge lisamise vahepeal ära kuumuta putru - mida leigem puder enne munavalge  lisamist, seda lihtsam on munavalget sisse segada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused