Täiesti patuvaba šhokolaadi fondant 4-st komponendist

Süüa šhokolaadi fondanti täiesti patuvabalt ja ilma süümepiinadeta? Kes sellest ei unistaks!? See siin on täiesti tervislik ja koosneb muide ainult neljast komponendist, on suhkru-, rasva- ja jahuvaba, valmib 20 minutiga ja ääretult lihtsalt. Üks koogike annab u 120 kcal. Kõige paremi sobib maiustamiseks vanilje proteiinipudingu, natukese kalorivaese vaniljejäätise, maasikapüree ja happude marjadega. Proovi kindlasti järele!


Vaja läheb (3 fondanti):
2 keskmist banaani (200 g puhastatud kujul)
2 M muna
4 tl (keskmise kuhjaga) magustamata kakaod
3 tl steviat
peale mõned šhokolaadinööbid (soovi korral)

Serveerimiseks: 
100 g vanilje proteiinipudingut (ntx Ehrmann või Tere)
50 g vaniljejäätist (ntx Coop ´i Säästujäätis 50 g = 82 kcal)
püreestatud maasikaid + pisut steviat (soovi korral)
kakaonibse (soovi korral)
värsekeid või külmutatud marju (soovi korral)


Tegevuskäik: 
Pane purustajasse banaanid, munad, kakao, stevia ja püreeri tükivabaks. Jaga taigen kolme pisikesse kuumakindlasse vormi (minu vormide diam on 7,5 ja kõrgus 4,5 cm).  Peale lisa soovi korral mõned šhokolaadinööbid. Kuumuta ahi  pöördõhul 180 C-ni. Pane vormid keskmisele siinile ning küpseta u 13-14 minutit (kook peab keskelt jääma vedel). Võta vormid ahjust välja ja lase pisut maha jahtuda.

Serveerimisel lisa esmalt kruusipõhja vanilje proteiinipudingut, selle peale vaniljejäätist, lisa juurde maasikapüreed, kakaonibse ja värskeid või külmutatud marju.


Kommentaarid

Populaarsed postitused