Hirsipuder porgandiga ehk porgandikoogipuder

Hirss - kes ei mäletaks lasetaia aegu, kui hommikusöögilauas ikka aeg-ajalt hirsipuder ilutses ja lastele see miskipärast üldse ei maitsenud. Ütlen ausõna, ma vist päriselt vihkasin hirssi. Ei teagi mis selles nii jubedat siis oli, aga kõik hirsiga seonduv sellest ajast väga positiivseid mälestusi küll ei tekita. Täna on hirsipuder minu nädalavahetuste hommikumenüüs suhteliselt tihti. Hirsist saab valmistada meeletult maitsvaid hommikuputrusid - nii soolaseid, kui ka magusaid. Minu lemmikud on muidugi need viimased - eriti käesolev hirsipuder porgandiga ehk porgandikoogipuder, mis sobib maiustamiseks vanilje proteiinipudinguga. Mmmetsikult maitsev. Katseta sina ka, sest ma luban, et kui sul on siiani vaid negatiivne kogemus hirsiga, siis see puder siin muudab kõik ja sinust saab üks tõeline hirsipudrusõltlane.


Vaja läheb (kogused ühele):
0,5 dl hirssi
1 dl lahjat kookospiima
0,5 dl vett
50 g peene riiviga riivitud porgandit
2-3 tl steviat
10 g rosinaid
0,3 tl vaniljesuhkrut
0,3 tl kaneeli
näpuotsaga riivitud muskaati
soola

Serveerimiseks: 
Tere vanilje proteiinipuding (+vedeldamiseks piima või vett)
pisut rivitud porgandit
mandleid, pähkleid vms
kaneeli, muskaati

Tegevuskäik:
Pese hirss läbi ja pane kastrulisse, lisa juurde riivitud porgand, kookospiim, vesi, stevia, rosinad, vaniljesuhkur, kaneel, muskaat ja  sool. Keeda väga madalal kuumusel kuni hirss on pehme ja vedelik imendunud.

Serveerimiseks sega poroteiinipudingusse pisut piima või vett, et see muutuks pisut voolavamaks ja saaks pudrule niristada, lisa pudru peale ka natuke riivitud porgandit, hakitud pähkleid, kaneeli ja muskaati.

Kommentaarid

Populaarsed postitused