Peedi-toortatra hommikupuder

Oi kuidas mulle meeldivad need väikse kiiksuga pudrud  - üks neist kohe teie ees. Seekord siis peedi-toortatra puder ja vist pole mõtet mainimagi hakata, et see maitses väga hea. Kui eelmisel päeval tatar likku panna, ei kulu pudru valmistamiseks rohkem kui 10-15 min.


Vaja läheb (kogused ühele): 
0,5 dl toortatrat (leotamata kogus, leota üleöö!)
70 g jämedalt riivitud (keedetud) peeti
1 dl lahjat kookospiima (v lehmapiima)
2 tl steviat
näpuotsaga riivitud muskaati
0,3 tl vaniljesuhkrut
soola

Serveerimiseks:
õunakuubikuid (1 väga väike õun)
hakitud mandleid
kookoshelbeid
riivitud muskaati
soovi korral ka kookospiima pealevalamiseks

Tegevuskäik:
Pane toortatar eelmisel päeval likku, leota üleöö, loputa ja kurna enne pudru keetmist. Riivi peet jämedama riiviga. Pane leotatud toortatar koos riivitud peedi ja ülejäänud komponentidega kastrulisse ja keeda u 10 min kuniks tekib pudrule iseloomulik mõnus kreemine konsistents (vajadusel võid lisada vahepeal kookospiima või vett).

Koori ja puhasta õun ning tükelda kuubikuteks, seveeri puder, lisa peale õunakuubikud, pisut hakitud mandleid, kookoshelbeid ja muskaati ning lase hea maitsta.

Kommentaarid

Populaarsed postitused