Talvepuder

Pisut endiselt jõululainel, mis sest lund pole ja vihma lädistab... aga kuna minu mini talvepuhkus veel kestab ja üleüldse seostub kogu detsembri lõpp mulle ikkagi jõuludega, siis jõulumaitseline talvepuder sobis mulle tänaseks hommikuks imehästi.


Vaja läheb (kogused ühele suurema isuga sööjale või kahele väiksema isuga sööjale):
1 dl Veski Mati rukkihelbeid
2,5 dl piima
1 mandariiri koor ja mahl
2 tl vahtrasiirupit
näpuotsaga kaneeli
näputosaga muskaati
näpuotsaga kardemoni
20 g kuivatatud (väiksemaks hakitud) jõhvikaid, ploome või rosinaid
10 g hakitud pähkleid (mis iganes pähklid sobivad, võib kasutada ka pähklisegu)
soola

Serveerimiseks: 
hakitud pähkleid
mandariine
kuivatatud (hakitud) jõhvikaid, ploome või rosinaid
kookoshelbeid
kardemoni
kaneeli
muskaati


Tegevuskäik: 
Pane rukkihelbed koos piimaga kastrulisse, riivi hulka mandariini koor ja pigista lisaks kogu mandariini mahl. Lisa vahtrasiirup ning näpupotsaga kaneeli, kardemoni ja muskaati. Haki juurde pähkleid ning valikuliselt kas siis jõhvikaid, rosinaid või ploome. Lisa ka sool ning keeda pudruks.

Valmis puder serveeri pisikestesse kaussidesse ning kaunista pealt hakitud pähklite, puuviljade ja kookoshelvestega. Lisaks võid pudrule rapudatad peale ka pisut kaneeli, kardemoni ning muskaati.

Kommentaarid

Populaarsed postitused