Burrata salat, grillitud hurmaa, Parma singi, röstitud toortatra ja mandlitega

Toortatar, burrata juust, Parma sink, hurmaa  ja röstitud mandlid on salatitaldrikul lihtsalt ideaalne kooslus. Selline mõnus soolase - magusa maitsete kombo, mis ei jäta külmaks vist kedagi. Burrata koorene ja pehme maitse ja kreemisus võlub koheselt igaüht, tegemist on hetkel tõesti ühe minu lemmikuima salatiga. Soovitan kindlasti järele proovida.


Vaja läheb (kogused kahele):
2 peotäit spinatilehti
suur peotäis basiilikulehti
1 suurem hurmaa
1 dl toortatart (leotamata kogus! leota üleöö!)
soola
praadimiskes pisut võid
2 (2x100 g) burrata juustupalli
80 -100 g Parma sinki

Kaste:
0,75 värske (väikese) laimi mahl
1 tl mett
1 tl oliiviõli
1 tl valgeveini äädikat
värskelt jahvatatud pipart

Serveerimiseks:
mandleid
värkselt jahvatatud pipart

Tegevuskäik:
Sega esmalt kaste - pressi laimist välja mahl, lisa mesi, oliiviõli, valgeveini äädikas ja jahvata juurde pipart. Sega kaste korralikult läbi.

Kuumuta ahi grillreziimil 220 C ni. Lõika hurmaa pooleks, ning pane lõikepind üleval pool, keskmisele siinile, ahjupannile grillima. Grilli seni, kuni pealispind korralikult mullitab ning on pruunistunud. Võta siis ahjust välja.

Loputa üleöö leotatud tatar veega läbi, kurna ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees. Eelnevalt leotatud tatar vajab keemist vähe. Vett lisa niipalju, et see keemise lõpuks oleks tatrasse imendunud. Vajadusel saad keetmise ajal vett lisada. Tekstuurilt peaks jääma valmis tatar sõmer ja mõnusalt krõmps. Ära tatart üle keeda!

Prae nüüd tatar väga vähese võiga panni läbi, et see jääks veelgi sõmeram.

Viiluta või poolita mandlid ning rösti kuival pannil pruuniks.

Pane kaussi spinatilehed, lisa juurde basiilikulehti, lisa ka pool kastmekogusest, ning sega salat õrnalt läbi. Laota lehed taldrikutele, lisa juurde tatar ja Parma sink. Tõsta taldikutele ka grillitud hurmaapoolikud ning burrata juustupallid. Nirista peale ülejäänud salatikaste, jahvata pipart ning lisa ka röstitud mandlid. Ja valmis ta saigi. Meeletult maitsev!

Kommentaarid

Populaarsed postitused