FIT Krevetisalat Wösel õunasiidriäädika kastmega

Viimasel ajal on kujunenud välja kuidagi nii, et õhtusöögid on nihkunud nii hilisele kellaajale, et pigem meenutavad need juba öösööki, sest ega vist väga normaalne ju ei ole, kui õhtusööki süüakse vahetult enne magamaminekut kell 22? Aga kuna ma olen täielik hea toidu sõltlane, ega kujutaks ette end ühestki toidukorrast loobumas, siis selleks, et end natukenegi vähem patusena tunda, on abiks alati lahjad salatid. No näiteks see siin - mõni suuremat sorti mees kostaks, et "see pole söök ega miski"! No just, kelle jaoks on see ainus söök ja kelle jaoks mitte miski :)


Aga mis selles salatis siis erilist on? Tundub justkui tavaline krevetsialt või mis? Aga ei, nimelt tänu koostööle Wösel´iga olen avastanud endajaoks Wösel õunsaiidriäädikad. Kui näiteks klassikaline valgeveiniäädikas, mida kasutasin siiani salatikastmete valmistamisel, on suhteliselt tugevamaitseline ja happega üledoseerimine ei ole absoluutselt mitte mingi kunst (sest olgem ausad, kõik säärased retseptides antud mõõtühikud nagu supi- ja teelusikad on ju täiesti erineva suurusega), siis Wösel õunasiidriäädikaga ei ole üledoseerimine praktiliselt võimalik. Liiatigi on kastme valmistamine lihtsam ka - kui minu retseptikogust võib leida enamus kastmeid laimiga, siis siin jääb laimi "litsumise" vaev ära ja kaste koosnebki ainult neljast komponendist - Wösel õunasiidriäädikast, meest õlist ja piprast. Mis saaks veel lihtsam olla?

Vaja läheb (kogused kahele): 
2 peotäit salatilehti
7 kirsstomatit
3 redist
1 avokaado
100 g rohelisi külmutatud või värskeid herneid
200 g tooreid hiidkrevette
lehtpeterselli
värskselt jahvatatud pipart

Kaste: 
4 spl Wösel õunasiidriäädikat
1 tl mett
värsekelt jahvatatud pipart
1 spl avokaado- või oliiviõli


Tegevuskäik: 
Sega esmalt kokku kaste - Wösel õunasiidriäädikale lisa hulka mesi, värskelt jahvatatud pipar ja õli. Sega kuni kaste on korralikult segunenud.

Aseta mõlemasse taldrikusse pisut salatilehti. Poolita kirsstomatid ning  lisa salatile, lõigu redised õhukesteks viiludeks ning lisa samuti taldrikusse. Poolita ja koori avokaado, viiluta poolikud ja säti taldrikusse. Kui kasutad külmutatud herneid, siis sulata need korralikult üles (lase seista näiteks vees) kurna ning lisa salatile. Nüüd kuivata krevetid ning prae kiirelt mõlemalt poolt 1 min, tõsta salatile. Nirista peale Wösel õunasiidriäädikaga valmistatud salatikaste, lisa pisut lehtpeterselli ja jahvata juurde pipart. Nii lihtne oligi :)

Postitus valmis koostöös Wösel´iga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused