Kanamaksa teriyaki grillitud kartulipudruga

Kanamaksa teriyaki? Just nii! Aga miks ka mitte? Kumb siis parem on - kas klassikaline teriyaki kanalihaga või hoopiski kanamaksaga? No mina valiks viimase. Eriti põnev tulemus on, kui sinna lisada veel ingverit. Minu viimasesse katsetusse jäi ingver siiski lisamata, lootes, et nii on lapsele meelepärasem... ;)

Vaja läheb: 
Kanamaksa teriyaki:
2 keskmise suurusega porgandit
2 keskmise suurusega sibulat
5 (soovi korral rohkemgi) küüslauguküünt
1-2 sellerivart
500 g kanamaksa
1/2 pudelit teriyaki kastet
pipart, soola, soovi korral tšillit ja ingverit

Grillitud kartulipudru:
soovitud kogus kartuleid
pool sibulat
piima

Tegevuskäik: 
Alustame kartulipudrust - keedame kartulid pehmeks, pruunistame kiirelt u pool keskmise suurusega peenestatud sibulat, valame pruunistatud sibulale juurde kartulipudrusse mineva piima ja kuumutame. Nüüd tuleks sibula-piima segu lisada kurnatud kartulitele ja tampida kartulid pudruks. Maitsestada soola ja võiga. Määrida ahjuvorm võiga, kartulipudru asetada poolde vormi ja panna vorm kuuma 200 C ahju grillreziimi alla grillima.

Seni kuni kartulipudru grillib, valmistame kanamaksa teriyaki. Esmalt röstida pannil porgandiribad, mõne minuti pärast lisada selleri ja sibularibad ning terved küüslaugu küüned. Röstida veel veidi, aga selliselt, et kõik köögiviljad jäävad "krõmpsud". Valada köögiviljad pannilt kaussi.

Kanamaksa tuleks praadida kõrgel kuumusel, kiirelt. Valminud on see siis kui maks on lõigates seest õrnalt roosa. Praadimise lõpupoole lisada pusta pipart ja soola. Kui maks on valmis, valada hulka köögiviljad ja teriyaki kaste ning kuumutada.

Kui kartulipudru on pealt pruun, võta vorm ahjust välja, vala tühja vormipoolele kuum kanamaksa teriyaki, lisa mõni tüümianioks ja serveeri. Kõrvale sobib kuiv punane vein. Head isu! :)




Kommentaarid

Populaarsed postitused