Kitsejuustu-mascarpone kreem peedikastmega

Tekkis selline mõte, et katsetaks kitsejuustu ja peeti seekord hoopis magustoidus. Minule maitses, mõne jaoks oli aga peet magustoiduna võõras. Küll aga soovitaks serveerides kasutada väiksemat hulka peedikastet, et domineerivamaks jääks siiski kitsejuust. Kui sama magustoitu uuesti teen, siis kindlasti proovin talletada uue foto, kus peedikastet vähem ja võibolla ka täiustada retsepti. Seniks aga häid katsetusi ja retsept on järgmine:

Vaja läheb:
Kisejuustukreem:
1 karp 150 g Na Turek Kozi kitsejuustu
1 spl mascarponet või toorjuustu (võib ka lisamata jätta, kui soovd kitsejuustusemat maitset)
2 tl suhkrut
2 spl piima

Peedikaste:
1 väiksem peet
1 spl suhkrut
muskaati
serveerimiseks balsamico kreemi

Tegevuskäik:
Keeda kastme jaoks peet juba eelmisel päeval. Selleks koori peet, lõika väikesteks tükkideks ja pane vähese veega keema. Keeda seni kuni peet on pehme, kui vesi vahepeal ära keeb, siis lisa veidi vett juurde. Jahuta. Kastme jaoks püreeri peet koos keeduveega, lisada 1 spl suhkrut ja pisut riivitud muskaati.

Kitsejuustukreemiks võta karp kitsejuustu, sega sisse mascarpone, 2 tl suhkrut ja 2 spl piima. Sega ühtlaseks kreemiks.

Seveerimisel lisa peedikastmele juurde pisut balsamikreemi, ülejäänu osas kasuta oma fantaasiat.




Kommentaarid

Populaarsed postitused