Koorene lõhepasta

Mis on parim toit neljapäevaks? Loomulikult kala. No näiteks lõhepasta. Üks koorene valgeveini pasta on minuarvates parim. Lõhepasta on neljapäeva õhtuks eriti hea. Ülimõnus roog, kus lõhe ja koorega pole koonerdatud.


Vaja läheb (kogused kolmele):
400 g lõhet
6 tagliatelle palli
1,5 dl 35% koort
1 dl valget kuiva veini
1 sibul
4 küüslauguküünt
parmesani
soola
pipart
värsket tilli

Tegevuskäik:
Lõika lõhe tükkideks (jäta suuremat sorti tükid) ja määri kokku meresoolaga. Lõigu küüslauk ribadeks. Sibul tükelda väikesteks tükkideks. Prae küüslauku ja sibulat oliivõlis. Samal ajal pane keema pasta. Keeda pastat pakil soovitud aja. Mina soovitaks vahepeal pastat nö maitsta, ise lähtun pigem sellest, mitte pakil märgitud ajast. Pasta peab jääma al dente.

Kui sibul ja küüslauk on kaasjas, lisa hulka lõhetükid. Prae lõhetükke veidi ühelt, siis teiselt poolt. Lisa soola ja pipart. Lisa vein, kuumuta ning lisa koor. Lõhetükid ei pea läbi küpsema praadides vaid lõplik küpsemine toimub veini-koore segus.

Kurna valmiskeenud pasta. Maitsesta koore-veini-lõhe segu soola ja pipraga. Lisa hulka pasta. Sega korra läbi ja serveeri. Peale raputa parmesani ja tilli.


Kommentaarid

Populaarsed postitused