Kreemjas mereannisupp

Kõik kes kala armastavad, nendel ikka leidub kodus mõni külmutatud kalasaba, kalapea vms. Siin on üks täiesti testmoodi mereannisupi retsept.

Vaja läheb: 
4 sellerivart
1 sibul
3 küüslauguküünt
6 dl kalapuljongit
400 ml 35% koort
tilli
pipart
soola
1 loorber
1 dl valget kuiva veini
2 tl nisujahu
peotäis spinatilehti


Tegevuskäik: 
Pane kalasabad, -pead vms keema, lisa soola, pipart ja loorberit. Koori keemise ajal puljongilt vaht. 
Kui puljong on valmis, õngitse suuremad kalaosad välja ning kurna puljong. Mina kurnan tavaliselt 2 korda läbi peenikese sõela - nii jääb ilus ja selge puljong. 

Haki sibul ja küüslauk, prae võis klaasjaks. Lõika seller juppideks ja pane väikse osa kalapuljongiga. keema. Lisa sellerile klaasjaks praadinud küüslauk ja sibul. 

Puhasta krevetid kestadest. Sabaotsa kesta võid alles jätta. Eemalda "soolikas". Loputa ja kuivata krevetid salvrätikuga.

Kui seller  on pehme, siis püreeri blenderis (sellega püreerus palju paremini kui saumikseriga) NB vedeliku kogus peab blenderis olema tõeliset väike, ülejäänud puljongi lisad juurde peale selleri püreerimist.  

Vala püreeritud segu tagasi potti, lisa ülejäänud puljong, koor, sool, vajadusel pipar. Paksenda supp 2 tl jahu ja u 0,5 dl veega - vala segu jahusegu supi sisse, ise samal ajal koguaeg segades. Lisa supile spinatilehed, kuumuta.

Prae krevette õlis mõlemalt poolt u 1 min. Eemalda kuumalt pannilt (muidu küpsevad edasi). Tõsta supp kaussi, peale aseta  kalatükke ja krevette. Jahvata peale pipart ja puista üle tilliga.







Kommentaarid

Populaarsed postitused