Lihtne avokaadosalat & kõrvitsasai

Olen mitmed nädalavahetused üritanud oma kõrvitsasaia tuunida perfektseks. Kuna nädala sees jääb selleks aega väheks, siis järjekordne küpsetamise kord oli käes nüüd. Hakkasin siis hommikul saiaga peale ja uskumatult kaua läks seekord. Laupäeva hommikusöök venis õige hiliseks. Aga see oli väärt seda ootamist.

Tänases hommikumenüüs oli plaanis lahja avokaadosalat ahjusooja kõrvitsasaia ja nädal tagasi tehtud kanamaksapasteediga. Kõik kokku sobis lihtsast super hästi, sai jäi väga maitsev ja see oli tõesti väärt ootamist. 

Vaja läheb (kogused kahele):
peoga salatilehti
1/2 avokaadot 
1 laim
2 spl oliiviõli
1 tl mett
seesamiseemneid

Tegevuskäik: 
Kaste: Lõika laim väiksemateks sektoriteks ja pigista kogu laimi mahl klaasi. Lisa mesi ja oliivõli. Sega segamini. Võid kasutada ka väikest purgikest kastme valmistamiseks, sellega on lihtne kõiki komponente segamini raputada. 

Aseta salatilehed taldiku põhja, selle peale avokaadoviilud. Vala peale salatikaste ning peale pudista seesamiseemneid. 


Ahjusoe kõrvitsasai. Väikesest taignapätsist sai hiigelsuur sai, mis maitses täiesti oivaliselt. Sai sobis ideaalselt kuivatatud tomativõidega samuti kanamaksapasteediga. Pasteedi valmistasin umbes nädal tagasi, see oli endiselt väga maitsev. Pasteedi peale lisasin eelmisest nädalast alles jäänud sibulamoosi ja rosmariinilehekesi. Selle suurepärase kõrvitsasaia retsepti leiad SIIT.





Kommentaarid

Populaarsed postitused