Jõulujäätis maasikate ja piparkoogiga

Ma ei ole üldse suur jäätisesõber, aga isetehtud jäätis on hoopis teisest liigast. Üks minu lemmikutest on hoopis kookosejäätis, aga hetkel jagan teiega hoopis midagi põnevamat. Maasika-piparkoogijäätis on ehe jõulujäätis ja maitseb superhästi, nagu ka kõik teised isetehtud jäätised.

Vaja läheb:
400 ml 35% vahukoort
1 väike konserv suhkruga kondenspiima 190 g
maasikaid (värskeid või külmutatud)
piparkooke

Tegevuskäik: 
Külmutatud maasikad tuleks esmalt sulatada ja lõigata väiksemateks tükkideks. Vedeliku, mis maasikatest eraldub, jäätisesse ei lisa. Samuti tuleks murendada sobiv kogus piparkooke. Koguseid on siin ette veidi raske anda, pigem tuleks lisandeid lisada tunde ja oma maitse järgi, üle pingutada muidugi ei tasuks. Samuti on külmutatud maasikad üles sulatades üsna vesised, seega tuleks vältida nendega liialdamist. Ka liiaga suured maasikatükid ei ole valmis jäätises head.

Vahusta külm vahukoor tugevaks vahuks (aga mitte võiks), lisa kondenspiim ning sega õrnalt läbi. Nüüd lisa pooled maasika- ja piparkoogitükid, sega paari tõmbega läbi, seejärel lisa ülejäänud kogus marju ja piparkooke ning tõmba samuti paar korda segust läbi.

Jäätis peaks enne söömist olema vähemalt 6 h sügavkülmas. Proovi ja sa sul ei saa omatehtud jäätisest kunagi küllalt!





Kommentaarid

Populaarsed postitused