Mitmeviljapuder banaanikeedise, röstitud helveste ja kaneeliga

Laupäeva ja pühapäeva hommik on ikka eriline - magada saab kaua ja kiiret pole kuskile. Mõnus on aeg-ajalt selline logelemine ja poole lõunani magamine. Sellise ilusa hommiku juurde käib kindlasti ka hommikusöök, mis on midagi erilisemat, kui tavaliselt. Täna oli tahtmine süüa hommikul  pudru, aga teha seda hoopis teistmoodi, kui tavaliselt.

Vaja läheb (kogused kolmele):
2 dl + 0,7 dl Veski Mati seemnete ja kliidega mitmeviljahelbeid
1 dl vett
2 dl piima
1 banaan
võid
suhkrut või steviat, soola, kaneeli,

Tegevuskäik:
Vala 0,7 dl mitmeviljahelbid pannile röstima. Rösti kõrgel kuumusel aga ära kõrveta. Lisa juurde 1 tl suhkrut, pisut kaneel ja rösti edasi seni kuni helbed on ilusad pruunid ja suhkur sulanud. Vala kaussi jahtuma.

Koori ja tükelda banaan. Pane pannile pisut võid ja lisa banaanitükid, 1 tl suhkrut ja pisut kaneeli. Keeda seni kuni tekib mõnus keedis. Banaanitükid ei pea puruks keema. Vajadusel võid lisada vahepeal vett. Vala segu kaussi.

Keeda pudru - vala 1 dl vett kastruli põhja ja aja keema. Vala keevasse vete mitmeviljahelbed ja keeda veel, vala sekka piim ja maitse järgi sool ja suhkur. Keeda kuniks helbed on pehmed, aga üla üle keeda, Kui pudru tundub kuiv või liialt paks, lisa julgelt piima.

Serveerides pane pudru kaussi, lisa sellele banaanikeedist ja röstitud mitmeviljahelbeid. Kõige peale raputa kaneeli. Juurde võid lisada ka triipudena vedelat mett.



Kommentaarid

Populaarsed postitused