Mozzarellasalat inglise toorsuitsupeekoni ja küüslauguga

Let´s break the rules! Jah, minuarust mozzarellasalat pole mozzarella salat, kui selles pole küüslauku. Nii imelik kui see ka ei tundu. Mozzarellasalat on minu top 10 ´s olnud juba pikalt. Lihtne, isegi liiga, samas supermaitsev ja kerge. Küüslauk ja kuivatatud tomatid õlis annavad sellele just selle õige meki, milleta see salat pole lihtsalt see õige.

Vaja läheb (kogus ühele): 
peotäis spinatilehti (võid kasutada tegelikult mis iganes rohelist salatit)
5 kirss või ploomtomatit
2 viilu inglise toorsuitsupeekonit
2 poolikut kuivatatud tomatit õlis
basiilikulehti
mozzarellapall (125 g)

Kaste: 
2 spl salati oliivõli
1 spl balsamiäädikat
purustatud pipart
1/4 tl mett
1/2 küüslaugu küünt

Tegevuskäik:
Aseta spinatilehed taldrikule. Selle peale laota kenasti toorsuitsupeekoni viilud. Lõika kirss või ploomtomatid pooleks, aseta poolikud salatile. Kuivatatud tomat õlis annab alati salatile selle õige karakteri. Võta kaks tomatipoolikut, poolita need omakorda ja aseta salatile. Nüüd on mozzarella kord - rebi mozzarellapall tükkideks ja aseta salatile (100 g tundub selline optimaalne kogus, 125 g on pisut nagu palju).

Võta imepisike purgike, vala sinna oliivõli, balsamiäädikas, värskelt jahvatatud pipar, mesi ja küüslauk. Raputa segamini paksuks/kreemjaks kastmeks ja vala kohe salatile.

Kõrvale sobib superhästi ahjusoe kukkel näiteks kuivaatatud tomati võidega ja kuiv valge vein. Kui vajad veelgi enam teravust, võid salatile lisada ka balsamiäädikat. Bon apetit!






Kommentaarid

Populaarsed postitused