Pizza tomatikastme, ameerika toorsuitsupeekoni, mozzarella ja parmesaniga

Teeme pizzat nagu profid :) Täna oli kindel plaan teha pizzaõhtu ja siin on teile üks super pizzataigna retsept, millega õnnestuvad väga, väga suurepärased pizzad. Plaanis oli klassikaline pizza, millest ei puudu ka vürtsikas tomatikaste.  Lisaks koosnes minu pizzakate ameerika toorsuitsupeekonist, parmesanist ja mozzarellast. Võib lisada muidugi seeni, oliive, ananassi jne - kõik sõltub sinu enda eelistustest. Kogu see protsess on päris aeganõudev, kui arvestada juurde ka taigna kerkimisele kuluvat aega, samas taigna tegemine ja pizzade valmistamine on imelihtne ja käib kiirelt.


Mina kasutasin seekord taigna tegemisel Reggia jahu, samuti võib kasutada tavalist tüüp 550 jahu. Oluline on tähelepanu pöörata ka mozzarella valikule. Pizzale sobivad väiksema veesisaldusega ja kvaliteetsem mozzarellajuust ntx täispiima mozzarellad, kuna suure veesisaldusega mozzarelladest hakkab vesi kõrgel kuumusel eralduma ja see põhimõtteliselt ujutab kõik üle ja tulemuseks ei ole mitte maitsev pizza vaid taignaplönn.

Väike videolõik sellest, kuidas pizza tegemine päriselt käib SIIT.

Vaja läheb: 
500 g jahu
1tl meresoola
7 g kuivpärmi
325 ml käesooja vett

Lisasin veel:
2 spl oliiviõli
1 tl suhkrut


Tegevuskäik:
Vala kaussi jahu, suhkur, sool. Sega kuivpärm veega ja lisa jahule. Sõtku käega kogu segu segamini. Lisa õli ja sõtku edasi. Tainast tuleks sõtkuda seni, kuni see kausi ja käte küljest lahti lööb. Seejärel jaga taignapall neljaks, aseta need jahusele ahjuplaadile, lisa taignapallide peale samuti jahu ning kata niiske rätikuga. Mina panin taignapallid kerkima 40 C ahju ja kergitasin u 2 h.

Tee vahepeal valmis tomatikaste: 
Pizzat võib tea ka tomatikastmeta. Ka mina eelistaks pigem nii. Aga usu, kui sa käesoleva retsepti järgi oled proovinud pizzat koos selle sama tomatikastmega, siis võib juhtuda, et sa teistmoodi pizzat enam ei soovigi.

1 konserv purustatud tomateid
4 küüslauguküünt
u 15 basiilikulehte
soola, pipart

Vala konserv potti, lisa peeneks hakitud küüslauk ja hakitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda u 15-20 min, et kaste muutuks paksemaks. Keedame tomatist veidi vett välja, kuna liiga vedala tomatikastme lisamine pizzale võib muuta selle vettinuks.

Kui taigen on 2 h kerinud, võta taignapall, raputa küpsetuspaberile jahu ja hakka taignapalli sellel õhukeseks pizzapõhjaks vormima. Antud taigen on elastne ja sellest saab vormida väga õhukesed pizzapõhjad ilma, et taigen rebeneks. Kui põhi on valmis, määri see u 2 spl tomatikasmega kokku, aseta peale ameerika toorsuitsupeekoni viilud, riivitud parmesan ja mozzarella. Mina lisasin veel jalopenot, et oleks ikka vürtsi rohkem.

Pane pizza küpsema u 10 minutiks 250 C juurde (kasutasin pöördõhku). Võta ahjust välja ja raputa üle basiiliku lehtedega ja naudi.



Siin on mozzarella lisatud pizzale peale selle ahjust välja võtmist. Natuke oodata ja mozzarella sulab ära sellegipoolest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused