Apelsinimaitseline porgandikook - sõltuvust tekitav

Võiks öelda, et Gustavi porgandikook on isegi üks minu lemmikutest. Kuidagi nii hea ja nii mahlane, samas nii lihtne. Loomulikult oli mul tahtmine seda järele proovida. Kook mis esimese korraga õnnestus, oli tõesti ülimaitsev ja no mis peamine, ka ülilihtne valmistada, ma nimetaks seda isegi laisa koka porgandikoogiks.

Vaja läheb: 
1 Vilma juubelitordipulber
3 väiksemat porgandit
330 g 30% hapukoort
250 g mascarponet (Calbani, Exquisa või Prismades müüdav Rainbow)
suhkrut
1 apelsin

Tegevuskäik:
Riivi peene riiviga porgandid. Sega Vilma tordipulbrile hulka veidi vähem vett, kui pakil õpetus ütleb, lisa riivitud porgandid ja sega läbi. Vähem vett lisame seetõttu, kuna ka porgand sisaldab vedelikku ja vastasel juhul võib tainas tulla liiga vedel ning kook ei pruugi õnnestuda. Panna kook u 26 cm lahtikäivasse vormi ja küpsetada niikaua, kui pakil öeldud, või seni kuni tainas on küps.

Täidise valmistamiseks segame ühtlaseks eelkõige mascarpone, seejärel segame hulka hapukoore ning maitse järgi suhkrut. Viimasena riivime enamus apelsini koorest, lisame kreemile ja segame.

Ahjus valminud koogipõhi tuleks lasta 100% jahtuda ning seejärel lõigata pooleks. Alumine pool asetada vormi tagasi. Niristada niisutuseks peale veidi samast apelsinist pressitud mahla. Seejärel asetada koogile pool kokkusegatud kreemist ning selle peale pane teine koogipool. Pressida kook käega allapoole nii, et allolev kreem valguks ühtlaselt laiali. Minul on vormi servad läbipaistvad, nii on hea jälgida, kuidas täidis laiali valgub. Pealmisele koogipoolele võiks kahvliga torkida tihedalt augud, niisutuseks nirista peale samuti apelsinimahla.  Nüüd panna ülemisele kihile järelejäänud kreem, siluda lusikaga laiali, tõmmata vorm toidukilega kinni ning asetada külma u 12 tunniks.

Serveerimisel võtta vormilt ettevaatlikult ümbris, ning riivida koogile kaunistuseks ülejäänud apelsinikoor (soovi korral võib seda ka rohkem koogile panna).

Sõltuvus on garanteeritud!


Kommentaarid

  1. See tuli ikka uskumatult maitsev. Välimus on tagasihoidlik, aga Gustavist pole ilmselt põhjust enam porgandikooki osta. Plusspuntid kergelt valmistamise eest.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused