Porgandikotletid vol 1 röstitud little gem salatiga

Katsetasin täna kätt porgandikotlettidega. Retsept vol 1´s on komponendid eelnevat läbi küpsetamata, mis tähendab, et kotlette tuleks pannil praadida päris pikalt, samas ei tohi olla küpsetamise temperatuur liiga kõrge, muidu kõrbevad kotletid ära, kuid seest jäävad ikkagi toored. Plaanin katsetada ka retsepti vol 2, kus kõik komponendid saavad olema eelnevalt läbi praetud/hautatud või keedetud. Antud retseptiga said tulemuseks sellised mõnusad, seest  pisut krõmpsud kotletid.

Vaja läheb:
3 hiigelsuurt porgandit
1 suurem kartul
3 sibulat
4 muna
3 spl tatrajahu
u 70 g parmesani
pool tl tüümiani
soola
pipart
praadimiseks oliivõli ja võid

serveerimiseks Kreeka jogurtit
little gem salatit

Tegevuskäik:
Riivi kooritud porgandid ja kartul jämeda riiviga. Sega hulka 4 muna, peene riiviga riivitud parmesan, tüümian, sool, pipar, tatrajahu. Prae sibul läbi ja lisa samuti segule.

Prae õhukesi kotlette või ja õli segus mõlemalt poolt päris pikalt, et köögiviljad ka seestpoolt pehmeneksid. Kõrvale rösti teisel pannil little gem salatilehti: pane pann kõige tugevamale kuumusele, vala peale oliivõli. Viska salatilehed pannile, rösti, lõpus lisa soolahelbeid.

Kotlette serveeri kreeka jogurtiga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused