Punases veinis hautatud pardikoivad brokkolitambiga

Olen juba ammu mõelnud, et võiks parti hautada, aga polnud nagu seda õiget ideed. Täna otsustasin, et proovin hautada pardikoibi punases veinis. Ja muideks see toit pääses ikka 100% meie esikümnesse küll :) Samas pole retsept üldsegi midagi keerulist, pigem lihtne ja kõigile jõukohane.

Vaja läheb:
(kogused kahele)
Part:
2 pardikoiba
4 küüsaluguküünt
1 sibul
2 spl balsamiäädikat
näpuotsaga kaneeli
1 köögiviljabuljongi zelee
2 dl vett
2 dl punast veini
3 rosmariinioksa
kastme paksendamiseks 1 tl jahu

Brokkolitamp:
1-1,5 brokkolipead
2-4 küüslauguküünt
1 sibul
piima
võid
soola

Tegevuskäik: 
Puhasta koivad, kui on mida puhastada. Mind näiteks häirivad tohutult need pisikesed "otsad", mis sulgede kitkudes linnuliste nahka alles jäävad. Poest paraku 100% puhastatud lindu ei saa, ikka on tarvis nende kallal ise veel "nokitseda". Kui see tehtud, siis pane koivad nahaga allapoole külmale pannile. Rasva lisada ei ole tarvis, kuna part on niigi rasvane. Rösti kõrgel kuumusel pruuniks, keera siis koivad teistpidi ja korda sama. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta koivad haudenõusse, lisa rosmariinioksad, buljongizelee, balsamiäädikas, vein, kaneel, vesi, hakitud küüslaugud ja sibulad, Pane ahju kaane alla hauduma. Kui kaant pole, sule haudenõu fooliumiga. Hauta koibi 160C juures u 2 h. Jälgisin haudumist hoolega ja reaalselt podisema hakkas see nõu alles peale seda, kui oli u 1 h ahjus olnud. Seega minul kannatust ei olnud ja keerasin kuumuse algul lausa 230C -le. Kui nõus vedelik podisema hakkas, langetasin temperatuuri 160 C -le.

Part on 2 h peale podisemist valmis. U 30 minutit hautamise lõpus võib foolimu ka eemaldada. Mina tõstsin koivad ettevaatlikult (et need koost ei laguneks) kastme seest välja, kurnasin kogu kastme ja paksendasin jahuga. Seejärel tõstsin koivad kastme sisse tagasi, kogu muu kraami - sibula, küüslaugu, rosmariini jne tükid viskasin minema.

Brokkolitambi jaoks oleks tarvis võtta üks suur pott. Pane poti põhja veidi vett. Pese brokkolipea, lõika jäme vars küljest ja viska minema. Ülejäänud pea lõika või murra väiksemateks osadeks ja viska potti. Kuumuta brokkolit kaane all u 10-15 min.

Samal ajal haki sibul ja küüslauk, prae võis klaasjaks, kuumuta piim. Kui brokkoli on pehme, kurna vesi välja, lisa brokkolile piim (ettevaatust, et liiga palju ei lisa, muidu jääb lõpptulemus liiga vedel), lisa ka sibul ja küüslauk. Tambi pehmeks, maitsesta soola ja võiga ja serveeri nagu kartuliputru koos meeletult maitsvate pardikoibadega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused