Salat röstitud little gem lehtede, praetud muna, peekoni ja seentega

Hommikul on alati see küsimus, mida süüa teha. Laupäev ja pühapäev on minujaoks juba seetõttu erilised, et siis on vaaritamise aeg, kuna aega on rohkem. Ja mitte ei tahaks ka hommikul leppida millegi liiga lihtsaga. Ülekõige meeldivad mulle hommikuks salatid. Roheline hernes ja muna on neis omal kohal. Ka järgnevas retseptis on need kaks esindatud.

Kogused kahele
Salat:
2 little gem salatipead
1 keskmise suurusega porgand
u 150 g külmutatud suhkruherneid
4 peekoniviilu
2 muna

Kaste
3 spl oliivõli
3 spl NemViet Vietnamese dipping sauce (müügil Selverite gurmeeletis)
veerand suure sidruni mahla
1/2 tl mett
pool küüsauguküünt

Tegevuskäik:
Valmista kaste selliselt, et pane kõik komponendid kaussi, sega läbi ja kaste ongi valmis.
"Koori" kartulikoorijaga puhastatud porgandist viilud, pane suuremasse kaussi.
Pane potipõhja vesi, aseta potile sõel ja sõela sisse külmutatud herned. Kata pealt kaanega ja auruta herned soojaks. Samal ajal rösti ühel pannil vähese õliga little gem salatilehed teisel prae seened ja peekon. Kui salat on röstitud, pane samasse kaussi kus on porgand, sinna lisa ka praetud seened ja peekon ning aurutatud herned. Pane praadima munad, peale jahvata soola ja pipart. Samal ajal vala salatile enamus kastet, sega kätega õrnalt läbi ning jaga salat kaussidesse. Jaga ka järelejäänud kaste kahe salatikausi vahel. Kui munad on valmis tõsta salatile. Serveeri koos ciabatiga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused