Sinepikana spinatitambiga

Täna tekkis mõte huvitavast paarist - kana ja spinat. Lõpptulemuseks sündis sinepikana veinises ja kooreses kastmes ja sinna juurde spinatitamp. Päris huvitav jäi minuarust selle pudru tumeroheline värvus - pole just kõige tavalisem. Õigesti maitsestades on spinatitamp väga maitsev ja tervislikum on ta kindlasti ka, kui tavaline kartulipudru. No kõik igatahes kiitsid ja kummagi kausi põhja ei jäänud järele mitte kui midagi. Pealevaadates võib-olla tundub, et tegemist on pisut keerulise retseptiga, tegelikult on aga kõik superlihtne.

Vaja läheb (kogus kolmele):
Sinepikana:
2 suuremat kanarinda
sinepit Põltsamaa Kange
soola
2 rosmariinioksa
1 väike sibul
4 küüslauguküünt
2 dl valget kuiva veini
1 dl 35% vahukoort
oliiviõli
1 tl sinepiseemneid

Spinatitamp: 
1 pakk (400 g) külmutatud spinatit
4 keskmist kartulit
2 mehist võiviilu
1/2 sibulat
meresoola
u 1 dl 35% vahukoort

Ahjusibul ja küüslauk: 
1 küüslaugupea
2 väikest sibulat
oliiviõli

Tegevuskäik:
Määri kanarinnatükid sinepi ja vähese meresoolaga kokku. Sinepit kulub mõlemale rinnatükile u 0,5 tl. Kisu rosmariiniokstelt lehed, haki need peeneks ning hõõru samuti kanatükkidele.

Pane keema kartulid. Aseta spinati sulatamiseks pott vähese veega pliidile, potile pane sõel, sõela sisse vala külmutatud spinat, kata kaanega ja auruta spinatit sedasi seni, kuni see on sulanud.

Koori 2 väikest sibulat, lõika sibulad neljaks sektoriks. Küüslaugupea pese ja lõika juurepoolt pisut maha. Vala sibulad ja küüslauk oliiviõliga üle ning pane ahju u 190C juurde grillima. Valmis on need siis, kui küüslaugu ja sibulaservad on tumepruunid.

Pane kana kuumale oliiviõliga pannile. Temperatuur, millega kanarinda küpsetada, peaks olema keskmine. Kuna minu kanarinnatükid olid suhteliselt suured ja paksud, siis liiga kõrgel kuumusel praadides, oleks need enne valmimist ära kõrbenud. Suru kanatükid pannilabidaga vastu panni. Prae umbes 7 min. Vaata, et liha ära ei kõrbe. Seejärel keera tükid teistpidi ja prae.
Viiluta sibul ja viska pannile kana juurde. Lömasta noaga u 3 koorimata küüslauguküünt ja viska samuti pannile. Prae pisut. Vala seejärel juurde 2 dl veini, lisa sinepiseemned ja hauta.

Pane sulanud spinat kaussi. Püreeri saumikseriga peenemaks. Haki peeneks pool sibulapead ja pruunista kergelt võis. Kuna kartulid. Lisa kartulitele spinat, pruunistatud sibul, sool, võitükid ja 0,5 dl vahukoort. Tambi segamini, vajadusel lisa veel soola. Samuti lisa järelejäänud koor (0,5 dl), aga ole ettevaatlik, et pudru liiga vedelaks ei lähe. Seega kui sinul kulub koort vähem või hoopis rohkem, on see igati okei.

Ära kana üle hauta. Kui kana on küpsenud lisa kastmele koor, maitse järgi sinepit ja vajadusel soola.

Võta kanatükid kastmest välja. Vala kaste serveerimiskaussi, lõika kanatükid paksemateks viiludeks ja aseta kastmele. Lisa kana juurde ka ahjus grillitud küüslauk ja sibul ning lehtpeterselli. Serveeri koos spinatitambi ja kuiva valge veiniga.


Tulemus jäi vägagi maitsev. Kana oli meeldivalt mahlane ja see kerge sinepine maitse, veini ja koorene kaste sobis spinatitambiga väga hästi kokku. Laps kiitis ja rohelist pudru ei peljanudki :)



Kommentaarid

Populaarsed postitused